7 та 10 років в’язниці: засудили двох вихованців центру реабілітації за замах на вбивство 7-річної дитини

Поділитися новиною

Вирок стосовно двох колишніх вихованців комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради Апеляційний суд залишив без змін.Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Молодшого співучасника злочину позбавлено волі на 10 років, старшого – на 7. Також останньому у примусовому порядку за місцем відбування покарання надаватимуть амбулаторну психіатричну допомогу.Обох фігурантів засуджено за закінчений замах на умисне вбивство малолітньої дитини, вчинений за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15, п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Вирок суду першої інстанції (Київського районного суду Полтави) набрав законної сили.

Нагадаємо, наприкінці березня 2020 року у вказаному центрі вночі у присутності інших дітей з метою помсти та підтримання авторитету серед неповнолітніх двоє вихованців закладу 14-ти та 17-ти років побили і намагалися задушити 7-річного хлопчика. Дерев’яною полицею з тумби вони тиснули на шию малолітнього до початку кровотечі та втрати останнім свідомості. Переконавшись, що потерпілий не дихає, один зі співучасників злочину дозволив присутньому свідку повідомити персонал закладу про скоєне, що врятувало дитині життя.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...