На 17 тисяч оштрафували водія за ДТП, скоєне у нетверезому стані

Поділитися новиною

17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки призначив Гадяцький районний суд водієві, який у нетверезому стані скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 18 травня 2021 року близько 6:00 у Гадячі рухався легковий автомобіль “Daewoo Lanos” під керуванням обвинуваченого, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. На передньому пасажирському сидінні автівки перебував пасажир.

Біля домоволодіння на вулиці Першотравневої водій не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини на узбіччя та врізався в дерево. У результаті аварії, пасажир автомобіля отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Дії керманича легковика кваліфікували за ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження.

11 листопада потерпілий та обвинувачений уклали угоду про примирення.

Таким чином, суд призначив чоловікові узгоджене сторонами покарання у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами.

Засуджений має сплатити на користь держави 686 грн процесуальних витрат на проведення судової експертизи.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...