На Миколая вакциновані українці почнуть отримувати по тисячі гривень

Поділитися новиною

Кожен українець, який отримав дві вакцини від COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних установ, повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати 1 тисячу гривень. Швидко і зручно – тобто через додаток “Дія”. За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок усередині країни”, – сказав Зеленський у відеозверненні, оприлюдненому в соцмережі Facebook у понеділок.

За словами президента, програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд грн і таку саму суму – на початку 2022 року.

Зеленський уточнив, що громадяни, які не мають смартфону та застосунку “Дія”, насамперед літні люди, також зможуть отримати 1 тис. грн. Про альтернативні методи отримання буде повідомлено найближчим часом.

Згідно з даними МОЗ, на 15 листопада дві дози від COVID-19 отримали 8,722 млн українців, щонайменше одну дозу – 12,229 млн.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...