Православні відзначають Казанської ікони Божої Матері: історія та традиції

Поділитися новиною

Святкування образу Пресвятої Богородиці відзначається 21 липня і 4 листопада.

Образ Діви Марії вважається одним з найбільш шанованих і знаменитих у православ’ї.Щорічно двічі на рік церква відзначає свято, присвячене Казанській іконі Божої Матері. Цей чудотворний образ добре відомий в народі і користується великою любов’ю християн. Їй приписують безліч чудес і зцілень. Шанується ця ікона 21 липня і 4 листопада.

Історія явища ікони.

Вважається, що явище ікони відбулося 21 липня 1579 року. За переказами, в той час в Казані пройшла сильна пожежа і знищила безліч будинків. Тоді Богородиця тричі з’явилася 9-річній доньці купця і розповідала про свою ікону в згарищі згорілого будинку.

Спочатку дівчинці ніхто не вірив, але після третього явлення її мати погодилася піти у вказане місце. Там знайшли красиву ікону, яка зовсім не постраждала від вогню. З того часу біля ікони траплялося багато чудес. Вона зцілювала хворих і повертала зір сліпим.

Про що моляться Казанській іконі Божої Матері

У цієї ікони просять здоров’я, зцілення від важких хвороб, благополуччя. Їй моляться для позбавлення від скорботи і печалі. Казанська ікона Богоматері вважається покровителькою жінок. У неї просять заступництва сім’ї, здоров’я для дітей і чоловіка, легких пологів.

Традиції і заборони в День Казанської Божої Матері

Традиційно в цей день відвідують богослужіння і читають молитву Божій Матері. У цей день прополюють городи, якщо немає дощу. Також готують льохи до зберігання овочів. Доброю прикметою вважалося відзначати весілля в цю дату – тоді шлюб буде дуже міцним.

У День Казанської Богоматері не можна прати білий одяг, шити, працювати по дому, плакати. Не рекомендується купатися у водоймах.

З Днем Казанської ікони Божої Матері! Нехай образ Богородиці зберігає вас від болю, від бід, всякого зла і недругів. Бажаю вам миру, тепла, достатку, благополуччя і здоров’я. Нехай Казанська ікона стане вашим надійним оберегом!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...