На відновлення дороги Білопілля-Гадяч виділять кредитні кошти

Поділитися новиною

Історія автомобільної дороги Білопілля-Терни-Липова Долина-Гадяч починається із 2018 року, коли її закрили у зв’язку із аварійністю стану дорожнього покриття. Але все ж щасливий кінець в цієї історії має бути.

Нині незадовільний стан доріг— одне із найбільш болючих питань, що дуже хвилює жителів всього Миргородського району. Саме на вирішення цієї проблеми депутат Полтавської обласної ради Олексій Матюшенко витрачає найбільше часу та енергії. І тепер є конкретні результати цієї роботи і приємні новини, якими хочемо поділитися з вами.

Сьогодні на автошляхах Полтавщини рух автомобільного транспорту, особливо вантажного, дуже інтенсивний. Адже саме наша область є центральною — знаходиться на перетині найважливіших транспортних артерій, тому вся важковагова техніка курсує нашими дорогами. Із усіма відповідними наслідками…

Питання болюче для кожного мешканця Гадяччини. Тож до Олексія Матюшенка як до голови Гадяцької РДА, а потім і депутата Полтавської обласної ради, неодноразово зверталися небайдужі жителі як Гадяцького району, Полтавської, Сумської областей, так і виконавчі комітети сільських рад з проханням посприяти відновленню автошляху Білопілля-Терни–Липова Долина-Гадяч, через те, що всіх дуже непокоїть його аварійний стан.

Тож нині маємо гарну новину! «Агентство місцевих доріг Полтавської області» провело тендер на ремонт дороги місцевого значення Білопілля-Терни-Липова Долина-Гадяч. Переможцем обрано ПП «БУДГАРАНТ-7», яке планує провести ремонтні роботи за 147 030 000 грн.

Згідно проєкту рішення «Про здійснення місцевого запозичення у 2021 році» депутатами Полтавської обласної ради було погоджено залучення кредитних коштів, які отримають від «Укрексімбанку» на 5 років під 13% річних. Власне на Білопілля–Терни–Липова Долина–Гадяч виділять 90 млн грн. І вже у 2022 році дорогу мають відремонтувати на ділянці в межах Сумської та Полтавської областей у бік Гадяча. А це відрізок довжиною 7,5 км!

Марія Томіліна.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...