Засудили водія легковика, який збив на смерть чотирирічну дівчинку

Поділитися новиною

Рік  іспитового строку призначив Полтавський районний суд Полтавської області водієві, який збив жінку та дитину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з вироком, 30 червня близько 11:00 на автодорозі Київ – Харків у селі Абазівка Полтавського району водій автомобіля “Citroën”, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, не зменшив швидкість та наїхав на 60-річну жінку та чотирирічну дівчинку.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, у результаті вказаної дорожньо-транспортної пригоди дитина отримала тілесні ушкодження, від яких померла у лікарні. Жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді середнього ступеня тяжкості.

На судовому засіданні чоловік свою вину повністю визнав.

Таким чином, дії водія кваліфікували за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху особою яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Отже, чоловікові призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на один рік.

Утім, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України його звільнили від відбування призначеного судом основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням.

Чоловік має відшкодувати 9 256 грн витрат на стаціонарне лікування жінки. Також, на користь держави з нього мають стягнути 5 148 грн на залучення експертів для проведення експертиз.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...