У Коломацькій громаді побили ти зв’язали місцевих мешканців, які заблокували техніку ONUR на нелегальному кар’єрі

Поділитися новиною

30 вересня факт незаконного видобутку піску фірмою Onur зафіксувала поліція. За підрахунками спеціалістів там вже видобуто 250-300 тисяч кубометрів, збитки становлять 300-400 млн грн. Коли поліція залучила понятих, то вони сказали, що це їх частина земель, які їм пропонували продати за $2000, а після відмови почали добувати пісок без їх згоди.

Інформація взята з сторінки інтернет-видання “Полтавщина”

Місцеві мешканці заблокували виїзд техніки і організували там цілодобовий патруль. В ніч з неділі на понеділок на кар’єр приїхали 8 чоловіків, які дубинками побили двох охоронців з числа місцевих мешканців. Вони зв’язали їм руки та ноги і почали завантажувати на платформи техніку. Також нападники побили автомобіль цих чоловіків і розібрали їхні телефони. Приблизно о 4-й годині ранку, коли техніка була вивезена, нападники послабили мотузку на руках одного із чоловіків, щоб він зміг визволитись сам та визволити свого товариша.

Голова комісії Сергій Савченко повідомив, що ні поліція, ні державні контролюючі органи належним чином не реагують на факти появи на території області незаконних кар’єрів з видобутку піску та глини. Наприклад, у серпні він відреагував на звернення мешканців Верхолів, виявив на місці кар’єр, який засипався будівельним сміттям. Поліція тільки з другої спроби спромоглася відкрити кримінальне провадження за статтею розкрадання надр. Натомість відкрили провадження проти нього за перешкоджання господарчої діяльності.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...