Кермував нетверезий, відволікся: суд виніс вирок колишньому гадяцькому правоохоронцю за ДТП, в якій загинув його колега

Поділитися новиною

Великобагачанський районний суд Полтавської області, 30 вересня, виніс вирок колишньому інспектору з ювенальної превенції сектору превенції Гадяцького відділу поліції, який у квітні 2017 року спричинив потрійну ДТП, в якій загинув його колега та ще троє осіб отримали травми. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Нагадаємо, 29 квітня 2017 року на 256 кілометрі автодороги Київ – Харків, поблизу села Широке, Великобагачанського району, сталася дорожньо-транспортна пригода за участю трьох легкових автомобілів. Зіткнулися автомобілі ВАЗ-21093, ВАЗ-21099 та Лада-Ларгус.

Слідство встановило, що підсудний, керуючи автомобілем ВАЗ-21093, на швидкості близько 100 км/год виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем ВАЗ 21099, після цього автівку занесло і сталося зіткнення ще з одним автомобілем.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений не зміг пояснити, що стало причиною дорожньо-транспортної пригоди, як трапилося зіткнення не пам`ятає, вважає, що відволікся. Також він зізнався, що напередодні з загиблим вживав міцні алкогольні напої, спав мало, але на момент ДТП почував себе нормально, за дорогою слідкував.

Підсудний розповів, що запам’ятав лише удар, а отямився вже в лікарні, де й дізнався про смерть свого колеги й товариша. Після події його звільнили з правоохоронних органів.

Обвинувачений час розгляду справи щиро розкаявся у скоєному, жалкував про скоєне, повідомив, що частково відшкодував завдані збитки, має намір та докладає всіх зусиль, щоб відшкодувати шкоду, завдану кримінальним правопорушенням, просив суд його суворо не карати.

Аналіз крові підсудного на алкоголь суд не взяв до уваги, оскільки дослідження було проведено до внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Суд визнав експравоохоронця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік.

У відповідності до ст.75 КК України його звільнили від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 2 роки.

Також він має сплатити моральну та матеріальну шкоду постраждалим.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...