Коли очікувати пік хвилі коронавірусу на Полтавщині – розповідає координатор вакцинації

Поділитися новиною

За даними медиків, пік хвилі коронавірусу припаде на кінець жовтня чи початок листопада. Саме у ці періоди можна очікувати на посилення обмежень у межах адаптивного карантину на Полтавщині, пише zmist.pl.ua

Про це говорить координатор вакцинальної кампанії від COVID-19 в області Олександр Оглобля.

Вплинути на поширення коронавірусу можна завдяки вакцинації. Фактично вакцинація визначає, яким буде соціально-економічне життя в кожній області. Оглобля каже, що коли щеплень зробили якомога більше, то більшою буде й економічна активність.

На Полтавщині є препати Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca. Усі вони доступні до вкцинації та затверджені Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

«У нашій державі не застосовують жорстких інструментів примусу до вакцинації. Для прикладу, немає заборони відвідувати державні та приватні установи без наявного сертифікату про щеплення, як це впроваджено в інших країнах», – каже Олександр Оглобля.

Нині діють обмеження «жовтої зони». За роз’ясненням МОЗ, в разі введення «жовтого» рівня навчальні заклади працюватимуть, якщо щонайменше 80% працівників матимуть «жовті» чи «зелені» сертифікати.

Карантинні обмеження жовтого рівня не стосуються закладів, де всі відвідувачі та 80% працівників матимуть документ про вакцинацію. За червоного рівня всі працівники та відвідувачі повинні мати «зелені» сертифікати.

У разі введення «червоного» рівня заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат. Люди, які перетинають кордон України або в’їжджають із окупованих територій, можуть не проходити період самоізоляції, якщо мають «зелений» чи «жовтий» ковід-сертифікат. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...