Звільнену за булінг шкільну прибиральницю із Рашівки поновили на роботі

Поділитися новиною

Гадяцький районний суд 13 вересня 2021 року розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Гадяч цивільну справу за позовом до Рашівського закладу загальної середньої освіти Лютенської сільської ради про поновлення на роботі та виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Нагадаємо, у березні, жителька Рашівки Ірина Карбач розповіла про те, що її доньку третьокласницю Рашівської школи, цькували техпрацівники за те, що вона скористалися вже помитим туалетом. Із слів дитини, у клас, прямо посеред уроку читання, прибігли дві технічки, і в присутності вчителя та всього класу лаяли її і з’ясовували із нею відносини.

Коли справа набула розголосу, прибиральниць звільнили. Проте, згодом одна із них, звернулася до суду.

Отже, керуючись ст.259,268 ЦПК України, суд вирішив задовольнити позов і поновити позивачку на посаді прибиральника службових приміщень в Рашівському закладі загальної середньої освіти.

Окрім цього, із Рашівської школи стягли на користь позивачки середній заробіток за час вимушеного прогулу із 23 березня 2021 року по 13 вересня 2021 року в сумі 37 тисяч 076 гривень 83 копійки.

У той же час, позовні вимоги у частині стягнення з Рашівського ЗЗСО на користь позивачки заборгованості із заробітної плати в сумі 5694,63 грн залишили без розгляду.

Рішення в частині поновлення позивачки на посаді прибиральника службових приміщень в Рашівському ЗЗСО та в частині стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу в межах суми стягнення за один місяць підлягає до негайного виконання.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Полтавського апеляційного суду через суд першої інстанції протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

За матеріалами відкритих даних Єдиного державного реєстру судових рішень.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...