Протягом серпня в Україні виявили понад півтори тисячі хворих на туберкульоз

Поділитися новиною

Наразі Україна входить до десяти країн світу з найбільшою кількістю випадків захворювань на туберкульоз серед населення.

За даними Центру медичної статистики МОЗ України, в Україні за 2020 рік кількість уперше зареєстрованих захворювань на туберкульоз, включно з його рецидивами, становила 17,593 тис. або 42,2 на 100 тис. населення.

За серпень поточного року в країні виявлено 1512 хворих на туберкульоз, включно з рецидивами. Найбільше хворих зареєстровано в Одеській (233) , Дніпропетровській (175) та Львівській (97) областях. Найменше – у Луганській (13), Чернівецькій (17) та Тернопільській (20) областях.

Зважаючи на актуальність проблеми, медичні послуги з діагностики та лікування туберкульозу увійшли до Програми медичних гарантій.Допомогу дорослим та дітям, які мають діагноз “туберкульоз”, наразі надають 47 спеціалізованих медичних закладів в країні.У межах Програми медичних гарантій, пацієнт з туберкульозом отримує безоплатно:

лабораторно-інструментальні дослідження;

лікування в амбулаторних умовах та умовах стаціонару;ліки з Національного переліку та ліки, які закуповуються централізовано за бюджетні кошти.

З 2021р. у Програмі медичних гарантій з’явився пакет «Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги». Відтепер пацієнти мають змогу лікуватися під наглядом свого лікаря в більш комфортних умовах.

Лікар контролюватиме вживання пацієнтом ліків та результативність лікування.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...