Що обговорюють гадячани?

Поділитися новиною

Нагадуємо, якщо вам є про що розповісти, поділитись приємною чи НЕ ДУЖЕ новиною, поскаржитись на неправомірні дії посадовця, працівника сфери послуг, торгівлі, висловити своє незадоволення працівниками комунальних чи інших служб, або ви вважаєте, що хтось вчиняє не правильно, чи не законно – телефонуйте до редакції.

Вислухаємо усі скарги і, якщо вони не суперечать чинному законодавству, оприлюднимо на сторінках тижневика та наших інтернет-ресурсах. До речі, адекватні скарги і претензії приймаємо навіть анонімно.

Звертайтесь у робочий час – 050 80 11 885. 

P.S. Органи місцевого самоврядування та правоохоронці повинні моніторити ЗМІ і, якщо є така необхідність, реагувати на публікації.

Дитина травмувалась через відкритий люк

Ярина Шаблій написала у соціальній мережі: 

«Цей випадок трапився нещодавно, у дворі по вул. Полтавська, біля бібліотеки ім. Лесі Українки. Дитина зламала ногу, потрапивши у відкритий люк, який, до речі, і досі залишається не закритим та «чекає на свою наступну жертву»!

Хто відповість за це?! Чому місцева влада не звертає на подібні випадки увагу? Вже не вперше у місті обговоюють відкриті люки! Слава Богу, що гірших наслідків не було…»

P.S. Згідно чинного законодавства, каналізаційний колодязь це елемент (частина) об’єкту благоустрою. До об’єктів благоустрою населених пунктів належать території загального користування, території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору, а також інші території в межах населеного пункту. Балансоутримувач – власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно.

Зобов’язана відшкодувати шкоду фізична або юридична особа, яка на відповідній правовій підставі (право власності, договір оренди) володіє об’єктом, порушення правил використання, зберігання або утримання якого завдало шкоди. Забезпечувати належне утримання і своєчасний ремонт об’єкта благоустрою повинен балансоутримувач.

«Витратили гроші на вітер»

Так, гадячанин Олег Іванович висловлюється про дослідження підземних ходів у Гадячі, на які навесні цього року витратили 100 тисяч гривень.

До речі, у інтерв’ю одному із обласних інтернет-видань начальник гадяцького відділу культури Катерина Кувшинова розповіла, що наступного року для досліджень планують залучити археологів. Проте, чоловік сумнівається, що дослідження продовжуватимуть.

«Я бачив геофізичний звіт, який надала «Лабораторія неруйнівних методів дослідження». Так от за результатами комплексної магнітної зйомки, не можна навіть припустити, що вони вказують на якісь підземні ходи. Лише у одній із досліджених зон, знайшли щось схоже на протяжну підземну споруду. Проте, у звіті вказано, що це може бути звичайнісінький кабель чи трубопровід.

У той же час, ані словом про рукотворні підземні пустоти київські фахівці не обмовилися… Прикро, що нас, гадячан, так відверто обманюють!

До речі, володію достовірною інформацією про те, що підприємству, яке займалося дослідженнями, просто «дали заробити» 100 тисяч гривень, бо у бюджетному комітеті Гадяцької міськради мають «свого».

Все через трубу

Світлана Пєстєрєва написала у Фейсбук про нововведення від КП «Гадяч-житло»:

«Звертаєшся, щоб отримати акт на обстеження димоходу. Але його відмовляються надавати, якщо у абонента не укладений договір на вивіз сміття.

Пояснити зв’язок між сміттям і димоходом не можуть…»

Дуже вдале рішення «заохотити» гадячан активніше укладати договори на вивезення сміття! Посудіть самі – перед початком опалювального сезону усі будуть звертатись до комунальників, щоб отримати акт на обстеження димоходів, бо цього вимагає «Гадячгаз». Проте, варто нагадати, що не дуже гарно вимагати щось від населення, якщо самі не дотримуються чинного законодавства. Не чули ще й одного випадку, коли під час видачі довідки про обстеження димоходу, хтось насправді його проводив… Беруть кошти і просто видають довідку… Та про це, чомусь, у «Гадяч-житло» не згадують. А мали б.

«БМ»   

LIVE OFFLINE
track image
Loading...