Назвали область, де продали найбільше сільськогосподарських земель

Поділитися новиною

Ринок землі в Україні працює вже два місяці.

В Україні за два місяці роботи ринку землі найбільше сільськогосподарських земель продано в Полтавській області, а найменше – в Луганській.

Про це під час прес-конференції повідомив заступник міністра агрополітики та продовольства України Тарас Дзьоба.

За його словами, станом на кінець липня українці уклали понад 10 тисяч угод купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення загальною площею понад 23,3 тисячі гектар. Середня кількість угод в день, становить близько 200, а середній розмір ділянки – 2 га.”Найбільша кількість угод зафіксована в Полтавській області – укладено понад 1000 угод, і понад 2700 гектарів землі змінили своїх власників. Далі йде Харківська область, де укладено понад 600 угод на землю площею понад 2600 гектарів”, – сказав заступник міністра

При цьому, за його словами, найменше продано землі в Луганській області – лише 90 га, а також в Івано-Франківській – 77 га.

Ринок землі в Україні: що необхідно знати

1 липня в Україні офіційно стартував ринок сільськогосподарських земель.

До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи – громадяни України з обмеженням в 100 гектарів.

Закон про ринок землі забороняє купівлю землі іноземцями, в тому числі – громадянами країни-агресора. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям може вирішуватися тільки на загальнонаціональному референдумі.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...