У Полтаві успішно випробували тестове підняття найбільшого державного прапора в області

default

Поділитися новиною

У понеділок, 16 серпня, в обласному центрі в тестовому режимі успішно підняли 50-метровий державний стяг.

За ініціативи Полтавської ОДА, у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», в Полтаві встановлюють найбільший прапор в області. Це 50-метрова споруда у сквері пам’яті Героїв України, державний стяг, який уособлює в собі силу й велич України. Висота флагштока становить 50 метрів, а розмір полотна – 12 на 8 метрів. Офіційно прапор замайорить до 30-річчя Незалежності. Територію навколо нього вже майже повністю відновили. 16 серпня відбулося тестове підняття прапора.

«Слава Україні!» – єдине, що зараз хочеться сказати. Перше тестове підняття найбільшого синьо-жовтого прапора в області. Вже за тиждень, 23 серпня, о 8:20 приходь до скверу Героїв України в Полтаві, щоб разом розділити гордість за наш прапор і нашу незалежну державу», – зазначив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Він додав, що в майбутньому біля прапора проводитимуть урочисті заходи й просто відпочиватимуть полтавці та гості міста. Територія навколо нього буде інклюзивна, всюди тактильна плитка з вказівниками. Під’їзд людей з інвалідністю на візках – зі сторони перехрестя Стрітенської та Гагаріна, Стрітенської та Небесної Сотні. Величний прапор, символ єдності й державності, буде видно з різних куточків обласного центру.

Урочисте підняття стяга на новому флагштоці відбудеться до Дня Державного Прапора України о 8:20.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...