9 головних новин тижня від “БМ”

Поділитися новиною

1.Кабінет міністрів озвучив нові тарифи на електроенергію – домогосподарства, які споживають менше 250 кВт-год, платитимуть по 1,44 грн за кВт. Для тих, хто споживає понад 250 кіловат на місяць, тариф не змінюється і залишається 1,68 грн за кВт-год.

2.Від листопада в Україні впровадять Єдину державну електронну систему дозвільних документів через «Портал Дія». Спершу буде доступним: адміністрування ліцензій на працевлаштування за кордоном; торгівлі алкоголем, тютюном, зберігання пального; діяльності турфірм; ветпрактики; обіг наркотичних засобів, діяльності у сфері дошкільної освіти.

3.Адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні триватиме до 1 жовтня 2021 року. Поточна епідемічна ситуація контрольована.

4. Полтавщина входить до областей, де автомобільний газ найдорожчий. Середня роздрібна ціна сьогодні становить понад 17 гривень за  літр. На кінець серпня можливе зростання ціни до 19 гривень за літр.

5. У Полтавській області урожай зібрали на третині сільськогосподарських угідь. Зібрано 1,7 мільйона тонн ранніх зернових, що 315 тисяч тонн більше, ніж минулого року.

6.Клієнти ПриватБанку, скаржаться на проблеми в роботі банкоматів. Апарати не видають готівку, але  кошти із рахунку списуються. У банку заспокоюють та запевняють, що гроші повернуться на рахунки –  на це необхідно близько 2 тижнів.

7.На дорозі державного значення «Лохвиця – Гадяч» до кінця року встановлять систему автоматичного габаритно-вагового контролю. Вартість системи коштує понад 13 млн грн.

8. У Пслі та Груні на території Гадяча досі не рекомендують купатися. Під час моніторингу виявили перевищення нормативу майже у 1,5 – 2 рази.

9. 13 серпня, о 18:00, в р-ні залізничної станції «Гадяч», відбудеться святкування Медового спасу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...