У ліс заїжджати заборонено: на Полтавщині – надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Поділитися новиною

На Полтавщині на два дні оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Це через спекотну погоду, розповіла Суспільному речниця рятувальників області Світлана Рибалко.

Найвищий – п’ятий рівень пожежної небезпеки протримається 4 та 5 серпня в усіх районах області. У цей період у лісах заборонено, зокрема, заїжджати автомобілями та розпалювати багаття. Також не можна викидати недопалки та сірники, а ще спалювати суху траву та інші відходи, каже Світлана Рибалко.Заборонили заїжджати у ліс: на Полтавщині – надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Під час дії надзвичайного рівня пожежної небезпеки є низка заборон

За порушення цих вимог можуть штрафувати. Зокрема, за випалювання трави – до понад 6 тисяч гривень. За знищення або пошкодження лісу −15 300 гривень для громадян або удвічі більше для посадовців.Заборонили заїжджати у ліс: на Полтавщині – надзвичайний рівень пожежної небезпеки

За спалювання лісів та сухої трави можуть штрафувати

Згідно з інформацією на офіційному сайті гідрометцентру, надзвичайний рівень пожежної небезпеки в Україні на два дні оголосили в 11 областях.

Нагадаємо, 1 серпня о 15:00 у с. Вельбівка, Великобудищанської ТГ, виникла пожежа у лісовому масиві на території Вельбівського лісництва ДП «Полтавське лісове господарство». Вогнем знищено лісову підстилку на площі 0,05 га. Збитки та причина пожежі встановлюються. Пожежа ліквідована трьома одиницями пристосованої та допоміжної техніки (2 АЦ та трактор МТЗ) ДП «Полтавське лісове господарство».

“БМ”

Фото ілюстративне.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...