ГОЛОВНІ НОВИНИ, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОПУСТИТИ – В ОГЛЯДІ ВІД «БАЗАР МЕДІА В УКРАЇНІ» (30.07.21)

Поділитися новиною

1.Українці почали активніше вакцинуватися: у травні – 409 тисяч щеплень, у червні -1,5 мільйона , в липні вакцинувалися понад 2 мільйона осіб. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

УКРАЇНЦІ АКТИВНО ВАКЦИНУЮТЬСЯ

2. На Полтавщині, через несплату аліментів, здійснити правочини у нотаріуса не зможуть майже 8 тисяч громадян, на Сумщині – більше як 3,5 тисячі та понад 4 тисячі боржників по аліментах – на Чернігівщині. Згідно законодавства, щоб купити або продати майно, яке потребує державної реєстрації сторонам забороняється мати борги по сплаті аліментів. Невиконання батьківського обов’язку – привід для внесення інформації про неплатника до Єдиного реєстру боржників.

НА ПОЛТАВЩИНІ МАЙЖЕ 8 ТИСЯЧ БОРЖНИКІВ НЕ МОЖУТЬ ПЕРЕОФОРМИТИ МАЙНО

3.«Кременчукгаз-Трейдінг» оприлюднив місячний тариф на газ у серпні. – 15 грн 50 коп. Нагадаємо, ціна у липні – 13 грн 10 коп.

РЕКОРДНА ЦІНА НА ГАЗ

4. У рамках президентської програми «Активні парки» на Полтавщині збудують або відремонтують 105 спортмайданчиків. Вартість кожного — 480 тисяч гривень. У

Гадячі таких буде два: на вулиці  Полтавська, 17а,  та Полтавська, 35. Кожен спортмайданчик матиме набір тренажерів, лавку, металеву урну; інформаційний стенд.

У ГАДЯЧІ ОБЛАШТУЮТЬ МУЛЬТИФУНКЦІОНАЛЬНІ СПОРТИВНІ МАЙДАНЧИКИ

5. У Гадячі встановили три спеціальні охолоджувальні рамки із розпилювачами води, які працюватимуть влітку, у сонячну погоду по вулиці Полтавська біля магазину «Лілея», на площі Соборній біля магазину «Канцтовари» та на площі Миру біля магазину «Помідорчик».

ВСТАНОВИЛИ ОХОЛОДЖУВАЛЬНІ РАМКИ

6. 28 липня у Краснолуцькій громаді провели конкурс на посаду директора Римарівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів та Ціпківської гімназії. За підсумками, рекомендували призначити директором Римарівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Сергія Пустовгара, а директором Ціпківської гімназії -Любов Біляк.

ВИЗНАЧИЛИ ДИРЕКТОРІВ РИМАРІВСЬКОЇ І ЦІПКІВСЬКОЇ ШКОЛИ

7.У Гадяцькій міській лікарні запрацювало оновлене відділення невідкладних станів. Реконструкцію відділення провели у межах Програми «Велике будівництво». Із державного бюджету виділили 7,2 мільйона гривень.

У ЛІКАРНІ ЗАПРАЦЮВАЛО ОНОВЛЕНЕ ВІДДІЛЕННЯ НЕВІДКЛАДНИХ СТАНІВ У ТЕСТОВОМУ РЕЖИМІ

8. 25 липня у Біленченківці сталася трагедія-на околиці села знайшли тіло жінки з ознаками насильницької смерті. Жертвою стала 24-річна місцева жителька. Під час слідчих дій з’ясувалося у скоєнні жорстокого, умисного вбивства підозрюють 27-річного колишнього чоловіка убитої. Олексія знайшли практично через добу, 26 липня, – як виявилось, він утік не далеко від місця злочину. Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, підозрюваний переховувався на території старого інтернату, що поруч із будинком своєї жертви. Підозрюваного у вбивстві жінки затримали і обрали йому запобіжний захід –  тримання під вартою 60 діб, без права внесення застави.

ЧОЛОВІК ЗҐВАЛТУВАВ І ЗАДУШИВ ЖІНКУ

9.У вівторок, 27 липня, до  Гадяцької лікарні доставили трирічного хлопчика. Згідно інформації речника Нацполіції Полтавщини Юрія Сулаєва, дитина випала із другого поверху приватного будинку в одному із сіл тергромади. Обставини події встановлюються.

ХЛОПЧИК ВИПАВ ІЗ ДРУГОГО ПОВЕРХУ ПРИВАТНОГО БУДИНКУ

10.У селі Бухалове, Краснолуцької громади, 27 липня, сталося займання зернозбирального комбайна СК-5 «Нива». Полум’я приборкали працівники місцевої пожежної охорони Краснолуцької сільради. Але врятувати комбайн від цілковитого знищення вогнем їм не вдалося.

У СЕЛІ БУХАЛОВЕ ЗГОРІВ КОМБАЙН

11. 31 липня відбудеться святкування Малопобиванського старостату. Початок о 13:00.

Також 31 липня відзначає 5- річчя створення Сергіївська громада. Святкування з 14:00.

А 1 серпня о 17:00 День села у Соснівці. Завітайте на свято в рідне село!

ЗАПРОШУЄМО НА СВЯТКУВАННЯ!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...