У Гадячі облаштують два мультифункціональні спортивні майданчики

Поділитися новиною

У рамках президентської програми “Активні парки” на Полтавщині планують збудувати або відремонтувати 105 спортмайданчиків. Вартість кожного — 480 тисяч гривень.

Найбільше нових спортмайданчиків отримає Полтава — 33, Лубни та Кременчук — по 15.

До слова, на території Гадяцької громади таких майданчиків буде два, обидва – у Гадячі по вул. Полтавська, 17а,  а також по вул. Полтавська, 35.

Департамент будівництва, МіА та ЖКГ Полтавської ОДА уже оголосив тендер на придбання тренажерів для мультифункціональних спортмайданчиків з очікуваною вартістю 50,4 млн грн. Тобто середня вартість одного набору обладнання становитиме не більше 480 тис. грн.

Відповідно до умов тендера, усе обладнання мають надійти до кінця листопада.

Як розповіла начальниця Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА Марина Трохименко, президентська програма реалізовуватиметься за принципом «80%+10%+10%». Більшу частину покриє державний бюджет, 10% має оплатити область і ще 10% — місцеві бюджети: громади, міські або сільські.

Окрім того, «зверху» органи місцевого самоврядування мають забезпечити ще й облаштування основ під майданчики з гумовим покриттям. Їхній розмір — 140 м² кожний, а поверхня повинна бути утрамбованою, водопроникною та мати уклон (1 см на 3 метри) для відведення води при опадах. Якщо громада не буде здатна самостійно виконати умови, вона може звернутися за фінансуванням до держави.

Кожен спортмайданчик матиме наступний набір тренажерів та інших об’єктів: спорткомплекс з підвісною системою рукоятей; лавка з упором для пресу; упор для віджимання; подвійні бруси для віджимання; потрійний турнік; рукохід-драбина;

три тумби для стрибків; лавка на металевих ніжках; металева урна; інформаційний стенд.

На кожному тренажері планують розмістити QR-код, за яким можна дізнатися, які вправи на ньому можна виконувати. Загалом же в Україні заплановано встановити 10 тисяч спортмайданчиків.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...