Як воно – бути підприємцем по-гадяцьки

Поділитися новиною

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі написав Антон Шульга:

«У лютому, я звернувся до міського голови із пропозицією проекту розвитку літнього майданчика у центральному парку. У чому суть: мені хотілося зробити у Гадячі з «клітки» (як у народі називають літній майданчик), яка практично не використовується, корисну зону. Щось по типу лаунж-зони чи арт-платформи, можливо, із фуд-кортом, де б можна було придбати чай, каву чи морозиво. Облаштувати територію майданчика так, щоб там можна було проводити громадські слухання, семінари, виставки, влаштовувати вечірній кінозал під відкритим небом, або ж дискотеки, як це було раніше.  

Загалом, хотілося хоч якось осучаснити місто. Наприклад, як у столиці – занедбані зони перетворюють на місця для відпочинку чи фестивалів.

Із розмови, зрозумів, що моя ідея сподобалась і, нібито, схвалена. Чекав погодження, щоб нарешті подати офіційно проект. Часто телефонував до заступників міського голови, перепитував. У відповідь постійно чув: «Було б не погано.» Але твердого «ні» чи «так» я не дочекався.

Нещодавно дізнався, що хтось вже встановлює МАФ-купаву поблизу місця, де планувався мій проект… Найімовірніше, шукали іншого, вигіднішого підприємця.

Це дуже не приємно, коли ти ділишся ідеями, які хочеш втілити на благо жителів громади, а потім спостерігаєш, як твої ідеї крадуть! Сподіваюсь, цей проект буде не гіршим, ніж мій.»

Також Антон прикріпив до свого посту графіку, із візуалізацією проекту (дивитись фото 1). Гарно, зручно і сучасно – чи не так? А головне – цілком могло б вписатись до архітектурного ансамблю міста, про який час від часу згадують у міській раді. 

Натомість, на офіційному сайті Гадяцької міської ради, ми знайшли рішення виконавчого комітету № 332 «Про затвердження матеріалів попереднього погодження для можливості встановлення пересувної тимчасової споруди в парку «Перемога».» У рішенні вказано, що погодження на встановлення малої архітектурної форми надали Анатолію Лисаку.  Під час ухвалення цього рішення, виконком керувався «Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», генеральним планом міста та  планом зонування території міста.

Ось так виглядає встановлений кіоск.

Дійсно, розмістили його поблизу літнього майданчика. Нічого не маємо проти конкретного підприємця, але на нашу, суб’єктивну думку, МАФ ну зовсім не вписується в архітектурний ансамбль міста, більше того – не підходить до плану реконструкції парку. Погодьтеся, що старенький вагончик на колесах, розмальований у стилі української хатинки, біля якого замість сміттєвої урни поставили паперову коробку, виглядає, м’яко кажучи, не сучасно.

Проте, розміщення уже погоджене, а значить – міську раду все влаштовує. Єдине прикро – це те, що відкидають такі свіжі, практичні та оригінальні ідеї, із втіленням яких Гадяч міг би стати кращим.

Підготувала Оксана Кириченко.

1 коментар до “Як воно – бути підприємцем по-гадяцьки

  1. Мера цікавить тільки своя кишеня, а не ансамбль міста. Хто більше на лапу дав, той вагончик і поставив, от і весь ансамбль, нажаль. Всраною мітлою таких «мєрів» треба гнати від бюджету міста.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...