Головні новини, які ви могли пропустити – в огляді від «Базар Медіа в Україні» (23.07.21)

Поділитися новиною

1. АЛКОГОЛЬ ТА СИГАРЕТИ ПРОДАВАТИМУТЬ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ТОЧКАХ

В Україні планують заборонити продаж алкоголю та сигарет в супермаркетах і магазинах. Якщо закон приймуть, то спиртні напої, можна буде придбати тільки у спеціалізованих точках. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді України. За порушення заборони – штраф у розмірі 21 тисяча 180 гривень.

2. КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ У СУМАХ

З метою попередження злочинності, стимулювання відповідальності батьків за виховання та розвиток дітей, законодавством України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час на вулиці. У разі виявлення дитини до 16 років у нічний час без супроводу дорослого, батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання їх обов’язків.

3. ДОДАТКОВА ГРАФА В КОМУНАЛЬНИЙ ПЛАТІЖЦІ

Незабаром споживачі отримуватимуть платіжки за комунальні послуги з додатковою графою – авансовим платежем. Пілотні проекти в даному напрямку були запущені в деяких регіонах України.

4. ОСІННІЙ ПРИЗОВ

Полтавщина має відправити на строкову військову службу 795 громадян. До речі, гадяцьку призовну комісію охаракетризували, як таку, що працює нижче своїх потенційних можливостей.

5. 1200 КОЛЕКТИВІВ ЗАРЕЄСТРУВАЛИСЯ НА ВАКЦИНАЦІЮ

Полтавщина отримала 60 тисяч доз вакцини Moderna американського виробництва. Вона призначена переважно для організованих колективів, де на щеплення одразу записалися понад 50 людей. Зараз на Полтавщині 1200 колективів зареєструвалися на вакцинацію. Мобільні бригади контактують із ними, а вакцину вже почали розподіляти на місця.

6. ГАДЯЦЬКА МЦЛ ОТРИМАЄ 1000 ЛІКАРНЯНИХ БЛАНКІВ

До кінця тижня гадяцький медзаклад отримає 1000 бланків листків непрацездатності. Крім того, Департамент охорони здоров’я пропонує провести отримання бланків до 27 липня.

7. У ГАДЯЦЬКІЙ ГРОМАДІ ПЕРЕЙМЕНУЮТЬ ВУЛИЦІ

У Гадячі  пропонують перейменувати площу Піонерську, вулицю Радянську та провулок Піонерський; а у Біленченківці: вул. Чапаєва, і Терешкової. Пропозиції стосовно перейменувань, приймаються у письмовій формі у приміщенні  адміністративної будівлі колишньої сільської ради с. Біленченківка та у приміщенні бібліотеки ім. Лесі Українки із 19 липня по 17 серпня.

8. НА КРАДЕНОМУ АВТО В’ЇХАВ У ПАРКАН

15 липня, гадяцьким правоохоронцям повідомили про викрадення авто. Згодом, стало відомо, що на одній з вулиць міста, невідомий чоловік, в’їхав у паркан. Як виявилось,  перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, чоловік незаконно заволодів автомобілем ВАЗ-2107, який знаходився біля двору власника, по вулиці Калініна. Під час спроби втечі, на викраденому автомобілі правопорушник в’їхав у паркан. Його затримали місцеві мешканці. До речі, правопорушник – іноземець, який раніше вже мав проблеми із законом та притягувався до відповідальності за майнові злочини.

9. СЕРГІЇВКА ЗАПРОШУЄ НА СВЯТО

31 липня на Центральній площі у Сергіївці відбудеться святкування 5 річниці створення Сергіївської об’єднаної територіальної громади. У програмі із 14:00 футбольний матч, о 16 годині дитячі аніматори, продаж лотереї, конкурс господинь «Ой, млинці, млинці», о 17:00 пінне шоу, виставка-продаж народних умільців та силові змагання, о 18:00 святковий концерт, о 20:30 розіграш лотереї, о 21:30 дискотека та о 23:00 святковий салют.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...