Ринок землі: за два тижні на Полтавщині уклали 86 земельних угод

Поділитися новиною

На Полтавщині від початку дії ринку землі, тобто з 1 липня, уклали 86 угод щодо продажу земельних ділянок. Це найбільше в Україні, повідомили в обласному департаменті агропромислового розвитку.

Станом на 14 липня після відкриття ринку землі на Полтавщині уклали угоди на продаж 86 земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Загальна їх площа на території області, за якими зареєстрували угоди, становить 154 гектари. Це найбільше в Україні, повідомив suspilne.media директор обласного департаменту агропромислового розвитку Сергій Фролов.

За його словами, в області уклали угод щодо купівлі-продажу ділянок на 3 мільйони 690 тисяч гривень.

За даними Міністерства аграрної політики, в Україні вже діє 665 земельних угод. Це щодо 774 гектарів. Після Полтавщини найбільше їх уклали на Київщині – 77 та Вінниччині – 66.

Нагадаємо,

  • Із 1 липня в Україні запрацював ринок землі. Він надає право землевласникам продавати та купувати ділянки сільськогосподарського призначення.
  • Спочатку ринок запрацював для фізичних осіб. Вони зможуть придбати не більше 100 гектарів площі в одні руки. А із 2024-го зможуть купувати юридичні особи – до 10 тисяч гектарів. Продавати ділянки зможуть пайовики, але державні і комунальні землі розпродувати заборонено. Так само, як і землю у 50-кілометровій зоні від кордону. А для іноземців ринок буде можливим після референдуму.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...