Протест силовиків-ветеранів переріс у штурм Верховної Ради

Поділитися новиною

Під стінами парламенту розпочалася масова акція протесту ветеранів силових структур. Вони вимагають невідкладного перерахунку пенсій.

Протестувальники прибули з різних регіонів України й зібралися біля Верховної Ради зранку 14 липня. Між ними та поліцейськими відбулися сутички.

Учасники акції хотіли, аби до них вийшов спікер парламенту Дмитро Разумков. Цього не сталося, тож вони прорвали металевий паркан й прорвалися до Ради.

На відео видно, як одного з правоохоронців потягнули в натовп. Поліція діалогу створила коридор й намагається не впускати мітингувальників в будівлю парламенту.

Штурм припинили, натомість перекрили Грушевського

Згодом частина протестувальників відійшли на вулицю Грушевського в напрямку готелю “Київ”, де часто живуть та зупиняються народні депутати.

Що відбувається під парламентом / Фото 24 каналу (Артур Зайонц)


За інформацією Інтерфакс-України, ветерани силових структур мають намір пікетувати не лише біля парламенту, але й під будівлями Кабміну та Офісу Президента.

Що цьому передувало

  • Раніше Володимир Зеленський звернувся до Кабміну щодо пенсій військовим пенсіонерам. Він вимагав вжити заходів для відновлення справедливості у виплатах. Мовляв, питання про відповідну індексацію досі неврегульоване.
  • Все через те, що зміни до закону про індексацію доходів, ухвалені ще у 2017 році, були недосконалими. Тому між новими пенсіями та призначеними до 2018 року утворилася суттєва різниця.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...