Полив газону у Гадячі – разова акція?

Поділитися новиною

У 2017 році розпочалася реконструкція центрального парку у Гадячі. Спочатку демонтували старі лавки і доріжки. У той же час, із центральної алеї, яка веде до Свято-Успенського собору, працівники МКП «Комунсервіс» викорчували ялинки.
Як стало відомо згодом, це зробили для того, щоб відкрити вигляд на храм. Але на тому місці пообіцяли покласти тротуарні доріжки (із місцями для велосипедистів) реконструювати освітлення, установити нові лавки, посіяти газон і встановити автоматичний полив.
Під кінець серпня, результат робіт таки стало помітно – парк дійсно почав змінюватися. Та найбільшою дивиною для усіх став автоматичний полив газонів перед собором. Містяни із подивом спостерігали за новинкою, адже такого у Гадячі ще не було. Тим часом, міський голова чи не щодня знімав відео, на яких із гордістю показував «новацію» у соцмережах
Але, нажаль, продовжувалось це не довго. Уже наступного року полив не працював. Існували версії, що під час його встановлення, працівники не дотримались інструкції і щось зробили не правильно, тому виникли проблеми із його функціонуванням. Так це чи ні – не відомо, але відтоді ми ще жодного разу не бачили, щоб газон поливали автоматичною системою.
Ми поцікавились у користувачів соціальних мереж, можливо хтось помічав, щоб полив працював хоч раз цього чи минулого сезону? Проте усі відповіді були однаковими – гадячани та гості міста вперше чули про те, що він взагалі існує. У коментарях іронізували, що, мабуть, полив газону – то була разова акція від міської ради.
Що ж виходить, чималу суму із бюджету громади «освоїли», а в результаті – нічого… Цікаво, на що сподівались чиновники – що все забудеться, чи на те, що ніхто не помітить?
Плюс нагадування про фонтани.

P.S. Через кілька днів після виходу цієї публікації у друкованому виданні “Базар Медіа в Україні”, на сайті Гадяцької міськради, повідомили, що у міському парку відновили автоматичну систему поливу газонів.

Виявляється, систему було пошкоджено – хтось скрутив форсунки, що унеможливило подальшу роботу системи поливу.

Чому роботи по відновленню поливу тривали кілька років – не повідомили.

Так само забули уточнити, коли запрацюють міські фонтани.

“БМ”
Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...