Інформаційні таблички на автобусних зупинках

Поділитися новиною

Поки в інших містах оцінюють переваги по встановленню нових інформаційних табличок, ми не можемо скористатися навіть текстовими інформаційними стендами, де було б зазначено час прибуття транспорту на зупинку, номер маршруту та інтервал руху. Інформаційні таблички, де вказується назва зупинки, вже теж потребують заміни, оскільки знаходяться у жалюгідному стані. Тож своє головне завдання на зупинках громадського транспорту вони не виконують. Як наслідок – водії не дотримуються графіку руху, а жителі не мають змоги ефективно планувати свій час та вчасно потрапляти у потрібний мікрорайон міста.

Ганна Калинчук у Фейсбук:

«Звертаюся до вас з таким питанням- проханням: де в Гадячі є таблички з розкладом руху міських автобусів? Люди, які не їздять кожен день, не знають, де і коли можна скористатися цим транспортом. Хто повинен відновити на зупинках ці таблички?».

Про це ми запиталиМиколу Ємця, директора КП «Гадяч-житло: «Неодноразово порушували дане питання. Плануємо замовляти інформаційні таблички. Повідомити точні терміни встановлення поки що не готовий.»

І так, на хвилиночку, вже 6 років!

Як треба

Хороша зупинка повинна бути інформативною та давати кожному пасажиру чітку інформацію про те, де він знаходиться, куди він може з неї поїхати, коли, скільки це буде коштувати та де можна купити квиток.

Відповідь на питання «Куди?» повинна давати схема маршрутів громадського транспорту та табличка з переліком маршрутів, які проходять конкретно через цю зупинку із вказанням їхніх кінцевих зупинок. Також наявність схеми маршрутів допоможе правильно запланувати пересадку.

Щоби пасажир дізнався, коли він зможе поїхати, потрібен, як мінімум, паперовий розклад кожного маршруту, а як максимум – електронне табло, яке показує час прибуття на зупинку найближчого транспорту.

Також на зупинці повинна бути інформація про тарифи та способи оплати проїзду. В ідеалі, прямо на зупинці повинен стояти квитковий автомат.

Тепер ви знаєте, чого вимагати від влади.

Вікторя Цимбал.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...