Сезон клубники, суниці та черешні: вартість ягід

Поділитися новиною

Як і прогнозували економісти, ціни на вишню, абрикоси, персики і сливи влітку 2021 року вищі, аніж торік в середньому на 15%.

Натомість полуниця на українських прилавках вже коштує 50-40 грн /кг. Очікується, що до кінця червня ягоди подешевшають.

Якщо ще 10 червня дрібнооптові ціни на полуницю не опускалися нижче 50 грн/кг, то 22 червня її вже можна було придбати навіть за 35 грн/кг. Оптові ціни на ягоду в південних регіонах приблизно відповідають цінам у центрі, а ось в західному регіоні країни полуницю продають в середньому на 7-10 грн/кг дорожче, оскільки там сезон ще тільки починається, а масово ягода надходить з більш південних регіонів.

Наразі – пік збирання полуниці, тож експерти прогнозують, що ціни можуть опуститися до мінімальних показників – оптова ціна 25 грн/кг.

Вже розпочали збір суниці. На ринках ціна стартує від 45 грн. за півлітрову банку.

Малини, вишень та пуричок на прилавках ще немає. Натомість в  розпалі сезон черешні. Так, на ринку, у Гадячі кілограм черешні коштує від 75 до 85 грн., літрова банка коштує 35 грн.

Через весняні приморозки в центрі країни та дощі перед збиранням врожаю на півдні створили найбільший дефіцит черешні за останні 10 років.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...