Головні новини, які ви могли пропустити – в огляді від «БАЗАР МЕДІА В УКРАЇНІ»

Поділитися новиною

ПІДВИЩИЛИ ГРАНИЧНУ ЦІНУ НА БЕНЗИН І ДИЗПАЛИВО

Кабмін вніс зміни до держрегулювання цін на бензин та дизпаливо, які реалізуються через мережу автозаправних станцій. Тепер середня вартість палива розраховується з урахуванням витрат на зовнішнє логістичне забезпечення. Це додасть до вартості літра бензину 56 копійок, до дизпалива – 62 копійок на літр. При цьому, граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива залишили незмінними – не вище 7 гривень за літр і бензину – не вище 5 гривень.

ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ ШТРАФ ВІД 1700 ДО 3000 ГРИВЕНЬ

Парламент заборонив використання надлегких, легких та оксорозкладних пластикових пакетів. Виняток – пластикові пакети, обмежені величиною, які використовуються для м’яса, риби та продуктів з них. Також для сипучих продуктів, для яких пакет є первинним упакуванням. Більшість статей документа запрацюють за пів року.

ЗАТВЕРДИЛИ ТИПОВИЙ ДОГОВІР ОРЕНДИ ЗЕМЛІ В КОМПЛЕКСІ З РОЗТАШОВАНИМ НА НІЙ ВОДНИМ ОБ’ЄКТОМ

Уряд спростив оформлення оренди водних об’єктів. Тепер є можливість одночасно оформити оренду штучної водойми – ставка чи водосховища, земельної ділянки під водоймою та під прибережною захисною смугою  чи гідротехнічною спорудою. Прогнозується, що це збільшить кількість орендарів та надходження додаткових коштів до місцевих бюджетів.

МАСОВА ВАКЦИНАЦІЯ НА ВИХІДНИХ

На вихідних Полтавщина проведе масову вакцинацію проти COVID-19 людей, які записалися через «Дію» або в сімейного лікаря. Щеплення відбудеться у п’ятьох тимчасових Центрах вакцинації:  у Полтаві, Миргороді, Кременчуці, Лубнах та Горішніх Плавнях.

БЕЗ ТЕПЛА ГАДЯЧАНИ НЕ ЗАЛИШАТЬСЯ

Сукупна заборгованість «Гадячтеплоенерго» перед «Нафтогаз України» становить 54 мільйони 673 тисячі гривень. Як стало відомо, Кабінет Міністрів доручив Мінрегіону, Мін’юсту, Міненерго спільно з НАК «Нафтогаз України» реструктурувати борги підприємств теплокомуненерго, задіяних у виконанні спецобов`язків з теплопостачання, а також врегулювати судові спори стосовно боржників, та забезпечити їх газом.

У ГАДЯЦЬКІЙ МІСЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ ЛІКАРНІ ПОЧАВ ПРАЦЮВАТИ КОМП’ЮТЕРНИЙ ТОМОГРАФ

Діагностика дає можливість з високою точністю і зручністю проводити в режимі інтерактивної візуалізації різні обстеження, виявляти мінімальні зміни внутрішніх органів, невидимі при звичайних обстеженнях.

ПІДВАРОК ОСВІТЛЮЮТЬ

Послуги з поточного ремонту мережі вуличного освітлення вул. Тітова та спуску до вулиці Калініна, у Гадячі, замовило міське комунальне підприємство «Комунсервіс». Вартість робіт – 13 659 гривень. Виконавець робіт – «Промприлад» (директор Віктор Власенко).

У Гадячі нарешті впорядкували пляж –  встановили дерев’яні сходи, лавки, відремонтували та встановили тіньовий навіс, оновили кабінку для перевдягання, скосили траву та прибрали сміття, прогрейдерували під’їзні автошляхи, завезли пісок та влаштували пологий спуск до води.

У СЕНЧІ ВІДБУЛОСЯ АВТОРАЛІ

Перегони по пересіченій місцевості з водяними перепонами в класах повноприводних машин «лайт», «хард» і «квадроцикли», відбулися 29 травня, на Лохвиччині. Участь взяли 13 машин класу «лайт», 5 – класу «хард» і 5 «квадроциклів».  Перемога є і у гадячан – у номінації «хард» 1 місце – Валерій Гавриш, 2 місце – Сергій Горбун.

ЗМАГАННЯ ІЗ КІКБОКСУ

У Полтаві відбувався кубок області із кікбоксу. Від спортклубу «Гладіатор», брали участь 6 спортсменів. Данило Вошанов, Тімур Товстий, Елеазар Шалабаєв та Ростислав Демченко посіли І місце, Максим Пилипенко та Назар Біжко ІІ місце.

КОРЕСПОНДЕНТ «БМ» ОТРИМАЛА НАГОРОДУ «ЖУРНАЛІСТ РОКУ 2021»

Нагородження переможців Обласного щорічного творчого конкурсу «Журналіст року 2021» пройшло у Полтаві 2 червня. Обрали кращі теле-, радіо-, друковані матеріали, інтернет-публікації, фоторепортажі та визначили кращий дизайн видання. Загалом, на конкурс надійшло 35 робіт. Переможцем у номінації «Краща публікація в друкованому ЗМІ» стала наш кореспондент Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...