У Гадячі з’явилися оголошення з пропозиціями щодо сурогатного материнства і донорства яйцеклітин

Поділитися новиною

Торгівля дітьми значною мірою руйнує права дитини на насолоду дитинством та ведення повноцінного корисного та достойного життя. Ці явища можуть призвести до серйозних негативних наслідків у фізичному, психологічному, духовному, моральному та соціальному розвитку дітей, які потім можуть зберігатися протягом усього життя, інколи навіть загрожуючи йому.

У більшості випадків зовнішньої торгівлі діти вирішують відправитись за кордон у намаганні покращити своє матеріальне становище та становище своїх батьків, набути впевненості та незалежності, побачити світ та відчути досвід «гарного життя».

Вербують дітей, найчастіше пропонуючи їм такі види робіт, як торгівля на вулиці, домашня робота, робота в сільському господарстві, робота офіціанткою, танці. Проте на місці призначення їх примушують надавати секс-послуги, танцювати, жебракувати, розповсюджувати наркотики. Після прибуття дітям повідомляли, що вони мають відшкодувати та відпрацювати вартість проїзду, харчування, одягу та житла, таким чином втягуючи їх у боргову кабалу.

На додаток, ці діти не отримують ні винагороди за працю, ні навіть малої частини прибутку, який вони приносили. Дітям платять тютюном, наркотиками та алкогольними напоями. Вони працюють по 12 годин щодня, часто вночі. Їх ізольовано від контактів із сім’ями та знайомими.

Купівля-продаж дітей здійснюється і для подальшого використання в жебракуванні або примусу до жебракування. Це спосіб отримання вигоди з суспільної традиції давати милостиню, зокрема, це розглядається як релігійний обов’язок.

Ще один шлях – це навчання чи оздоровлення. Дітей запрошують на навчання чи на практику за кордон, спокушуючи гарними умовами та майбутніми перспективами.

Збройний конфлікт на території України випливає на поширеність торгівлі дітьми через зростання бідності. Серед основних її форм: діти як інформатори, залучення неповнолітніх у збройний конфлікт з сепаратистського та, ймовірно, сексуальна експлуатація, можливо у формі «секс за виживання».

СУРОГАТНЕ МАТЕРИНСТВО В УКРАЇНІ

Є законодавчо дозволеною, допоміжною репродуктивною технологією для певних категорій батьків, в тому числі й іноземців.

Саме Україна стала надзвичайно привабливою для комерційного сурогатного материнства для іноземців через кілька вагомих причин:

– низька вартість порівняно з США, наприклад, (приблизно 30-35 тисяч доларів порівняно з 150 тисяч в США);

– законодавчо дозволена та проста юридична процедура (Договір про надання репродуктивних послуг);

– мінімум необхідних для процедури документів;

– відсутність законодавчих обмежень для іноземців як в інших країнах;

– фактична відсутність контролю з боку держави за дотриманням всіх юридичних моментів;

– досить високий рівень розвитку медицини та репродуктивних технологій.

Незалежні експерти вказують, що в Україні немає жодного контролю і регламентації цієї сфери. Що вже говорити в масштабах країни.

У Гадячі, нещодавно, з’явилися яскраві оголошення з пропозиціями щодо сурогатного материнства і донорства яйцеклітин. Ціни звичайно ж з багатьма нулями і великими літерами. Мабуть, розраховано на жінок зі скрутним матеріальним становищем, морально нестійких або ж наївних.

Будьте обачні: інтригуючі оголошення ще не означають, що ви не будете ошуканими. Не забувайте про відповідальність.

Далі буде…

Вікторія Цимбал

1 коментар до “У Гадячі з’явилися оголошення з пропозиціями щодо сурогатного материнства і донорства яйцеклітин

  1. Єдине питання: а журналістка знає, що таке сурогатне материнство? бо ніби так, якщо написала другу частину статті … Але до чого тоді перша частина?….

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...