Головні новини, які ви могли пропустити- в огляді від “Базар Медіа в Україні”

Поділитися новиною

1.ДОПОМОГУ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ ЗБІЛЬШАТЬ ДО 50 ТИС. ГРН

Кабінет міністрів схвалив проект закону “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини.

Він передбачає збільшення обсягу державної підтримки при народженні дитини або усиновленні – з 41 тис. грн до 50 тис. грн з 1 січня 2022 року.

2. МІСЯЧНИЙ ТАРИФ НА ГАЗ У ЧЕРВНІ

Постачальники газу оприлюднили нові ціни для споживачів на червень. Найнижчий тариф 7,90 гривень за кубометр, найвищий – 12 гривень. «КРЕМЕНЧУКГАЗ-ТРЕЙДІНГ» у червні постачатиме газ за ціною 8 грн. за кубометр, Нафтогаз України поки що встановив тільки річний тариф – 7,96 грн. за кубометр.  

3. 70% ШАХРАЙСТВ НА ПОЛТАВЩИНІ СКОЮЮТЬСЯ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ

З розвитком Інтернет-технологій та соціальних мереж шахраї активно використовують цю сферу для своїх злочинних дій. З початку року, станом на 27 травня на Полтавщині зареєстровано 716 випадків шахрайств.

4. У МИНУЛОМУ РОЦІ НА ПОЛТАВЩИНІ РОЗШУКАЛИ ПОНАД 500 ЗНИКЛИХ ДІТЕЙ

В Україні за рік зникає близько 8 тисяч дітей – це приблизно 20 дітей на добу. Більшість з них знаходять протягом першої доби. Що стосується Полтавщини, то у 2020 році поліцейські розшукали всіх зниклих дітей – а це понад 500. Переважна більшість з них самостійно покидали домівки через непорозуміння з рідними.

5. У МИРГОРОДІ ВБИЛИ 19-РІЧНОГО ХЛОПЦЯ

24 травня, у Миргороді, сталась бійка між 20-річним та 19-річним чоловіками, у результаті якої останнього у непритомному стані доставили до лікарні, де згодом він помер. Суд обрав обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Тривають слідчі дії.

6. КРАСНОЛУЦЬКУ ТА СЕРГІЇВСЬКУ ГРОМАДИ ВІДВІДАЛИ ПРЕДСТАВНИКИ З ЛУГАНЩИНИ

До Краснолуцької та Сергіївської громад в рамках школи місцевого економічного розвитку з навчальним візитом, завітали представники 4 громад із Луганщини: Красноріченської, Нижньотеплівської, Рубіжанської та Сєвєродонецької громад.

7. НА ДОРОЗІ ЛОХВИЦЯ-ГАДЯЧ РОЗПОЧАЛИ УКЛАДАТИ ФІНІШНИЙ ШАР АСФАЛЬТОБЕТОНУ

На автодорозі «Лохвиця-Гадяч» завершили регенерацію нижнього шару покриття і розпочали укладати фінішній шар асфальтобетону. Підрядна організація «Альтком» рухається в сторону Гадяча. Роботи виконуються в рамках поточного середнього ремонту.

8. У ЛЮТЕНСЬКІЙ ГРОМАДІ ВНАСЛІДОК ДТП ЗАГИНУВ ВОДІЙ

23 травня, неподалік села Лютенька, 41-річний водій автомобіля Dacia Daster, з’їхав за межі проїзної частини дороги на узбіччя і допустив перекидання автомобіля у полі. Від отриманих травм, водій загинув на місці. Наразі вивчають обставини та причини ДТП.

9. ТУРНІР ІЗ КІКБОКСИНГУ

22 травня, учасники спортивного клубу «Гладіатор» взяли участь у Всеукраїнському тірнірі з кікбоксуингу «Wizard Open Kiev 2021». Відбулися поєдинки Олександра Скляра у розділі К-1(кікбокс) та Данила Вошанова у розділі Лоу-кік. Обоє спортсменів вибороли другі місця серед кращих чемпіонів України у міжнародній федерації.

10. НАСТЯ МАРЧЕНКО – ЧЕМПІОНКА УКРАЇНИ

У Коломиї відбувся Чемпіонат України з класичного пауерліфтингу. Не зважаючи на те, що Настя Марченко виступила у новій для себе категорії до 76кг-стала Чемпіонкою України, до того ж установила чотири рекорди України

11. ВІТАЄМО ІЗ ЗАВЕРШЕННЯМ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

На Гадяччині відбулося свято останнього дзвоника. У школах, з дотриманням карантинних обмежень, відбулося вручення табелів успішності, похвальних листів та атестатів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...