У Гадячі знову закінчились “пакунки малюка”

Поділитися новиною

Національна сервісна служба відзвітувала про наявність у регіонах близько 5 тис. «пакунків малюка» у натуральній формі (при народжуваності 25 тис дітей на місяць). При цьому, у більшості регіонів України, у тому числі і в Гадячі, «пакунки малюка» у пологових не видають вже майже місяць. Для поповнення залишків «пакунків малюка» задля їх видачі без затримок згідно закону має бути проведено тендер через систему Prozorro.

У електронній системі Prozorro, 28 квітня 2021 року, оголошено закупівлю більше 100 тис «бебі боксів» для доставки матусям у пологових відділеннях у 2021 році. Право на проведення тендеру отримали ДП «Українські спеціальні системи», які до цього часу спеціалізувалися виключно на закупівлях комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення. Замовником у ДП «УСС» виступає Міністерство соціальної політики України.

Проте, спеціалісти стверджують, що вказана закупівля ризикує зірвати поставку «Пакунків малюка» у 2021 році. Зокрема, замовником та закупівельною організацією не було проведено відкритого обговорення тендерної документації та технічного завдання, не було проведено консультацій з експертами Prozorro та бізнесом, у зв’язку з чим технічні умови предмету закупівлі – вмісту «пакунків малюка» – дають можливості для постачання неякісних дитячих товарів. А вимоги тендерної документації не містять жодних запобіжників від недобросовісної конкуренції та так званого «тендерного тролінгу». Найімовірніше, до вказаної закупівлі будуть допущені фіктивні компанії, які матимуть на меті зрив закупівлі та поставок «пакунків малюка».

Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...