“Ракочій та 15 мільйонів коштів”

Поділитися новиною

Не пройшло й 2 місяці, як гадяцькі активісти розпочали у мережі детальний аналіз декларацій посадовців міської ради. Зокрема, шквал емоцій та безліч коментарів  викликав пост-критика на адресу заступника міського голови Віталія Ракочія. Публікація так і називається: «РАКОЧІЙ та 15 мільйонів бюджетних коштів».

Йому закидають відмивання грошей, які отримали фірми, де він був власником. Роблять акцент на те, що саме активна підприємницька діяльність майбутнього заступника розпочалася одночасно з обранням діючого мера. Крім того, користувачі мережі з’ясували, що директором ТОВ «ПРОФБУД1» з 16 лютого став М. Микитенко, а її засновником С. Удовиченко, але до цього моменту фірма належала  Віталію Ракочію. До того ж, гадячани зробили детальний аналіз тендерів, які проводила міська рада. В результаті назвали Ракочія «скарбничкою» для  міського голови. Крім того, охрестили  Віталія й новим кандидатом в мери, на наступних виборах.

Мабуть, вже стає традицією  аналізувати діяльність публічних осіб та звинувачувати їх у отриманні незаконних прибутків. Що стосується участі у тендерах, то рішення приймає відповідний орган, який, до речі, попередньо перевіряє всіх учасників.  Вся полеміка навколо діючого заступника викликала неабиякий резонанс серед жителів Гадяцької громади. Тому й наша редакція не змогла залишатися осторонь…

Віталій Ракочій прокоментував висунуті в його бік обвинувачення:

«Основна моя діяльність, до отримання посади, була зосереджена у сфері будівництва. Переконаний, що в кожного підприємця, який розвивається обов’язково настає час, коли необхідно продовжити рух вперед і спробувати себе в інших напрямках. Наша співпраця з міською радою у сфері будівництва розпочалася з 2015 року. Компанія «ПРОФБУД1» завжди брала участь у конкурсах на рівних умовах з іншими. Буду відвертим, за 5 років заробити 15 млн. грн це не так вже й багато. Адже головна мета кожного підприємця- це заробити більше коштів. Всі працюють на максимальний результат. Саме для цього й займався приватною діяльністю.

До речі, знайти надійного, якісного і водночас бюджетного підрядника дуже не легко. Адже тих, хто з відповідальністю відноситься до своєї роботи дуже мало. Коли я вирішив кардинально змінити  вид своєї діяльності і стати держслужбовцем, я звичайно ж відійшов від справ підприємництва. Але компанія не розпалася, вона й надалі успішно здійснює свою діяльність. Адже розумію, що в кожного є сім’я, яку потрібно забезпечувати. Тому залишилися робочі місця, тільки змінився керівник. Люди й надалі продовжують працювати.

Ми працювали як з держаним, так із приватним бюджетами. Якість виконання робіт не залежала від замовника. Будівельна компанія всім без виключення, надавала послуги на високому рівні. Здійснювалася комфортна співпраця, як результат- мали замовлення як від приватних, так і від держаних підприємств.

З приводу того, що збираюся на вибори- це абсолютна нісенітниця. Коли мені запропонували зайняти посаду заступника, я звичайно ж погодився, адже хто відмовляється від такої пропозиції. Чому? Тому що я вже був депутатом міської ради,  членом виконкому і звичайно ж вуличним депутатом на Підварку. Отже, маю свої напрацювання і стратегію вирішення господарських питань. За цей час встиг налагодити комунікативний зв’язок із комунальниками. Хоч це давалося досить не просто, якщо враховувати особистий досвід вуличного депутатства. Мені як керівникові, зрозуміле невдоволення оточуючих, але є і схвальні відгуки. До то ж, не можу дивитися, коли люди не якісно виконують свою роботу і ніяк на це не реагувати. Але все ж таки впевнений, що за наступні 5 років все зміниться на краще і наші комунальники нарешті запрацюють як один злагоджений механізм.

Якщо повернутися до мого призначення на пост заступника, то я попередньо  пройшов перевірку відповідних контролюючих органів (перевірка декларації – Авт.), і в результаті ніяких нарікань не отримав, тому мою кандидатуру було схвалено. Я прийшов на цю посаду не для особистої вигоди. Моя мета – розвивати наше місто, створювати комфортні умови для життя наших жителів.»

Згідно чинного законодавства заступник міського голови призначається за поданням міського голови.

Вікторія Цимбал.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...