Батькам дозволили заходити у школу під час карантину

Поділитися новиною

У березні освітній омбудсмен звернувся до головного Державного санітарного лікаря із пропозиціями внести певні зміни  щодо організації освітнього процесу під час пандемії.

Зокрема, у листі до МОЗ освітній омбудсмен пропонував дозволити (за умови дотримання правил безпеки) відвідувати заклади освіти, що раніше було заборонено, повідомляє пресслужба освітнього обмудсмена.

“Вхід та перебування в закладі освіти інших учасників освітнього процесу, зокрема батьків здобувачів освіти, а також сторонніх осіб, дозволяється з метою захисту прав здобувачів освіти, педагогічних та інших працівників закладу, реалізації ними прав, передбачених законодавством, а також задля здійснення громадського нагляду (контролю) за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром та попереднього узгодження відповідних дій з керівником закладу освіти. Допуск до закладу освіти батьків або осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю, за умови дотримання вимог, передбачених абзацом першим цього пункту, не потребує попереднього узгодження з керівником закладу освіти”, – йдеться у формулюванні.

Ця пропозиція була повністю врахована і викладена у  п. 7 Постанови головного державного санітарного лікаря України від 23.04.2021 року №4 “Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”.

Вхід дозволено за умов:

  • використання засобів індивідуального захисту;
  • проведення термометрії безконтактним термометром;
  • попереднього узгодження з керівником закладу освіти.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...