Утік з місця ДТП

загальна
Поділитися новиною

загальна1 грудня суддя Гадяцького районного суду розглянув матеріали, які надійшли з Гадяцького ВП про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина України, працює ГПУ «Полтаванафтогаз», за ст. ст. 122-4, 124 КУпАП.

Встановлений епізод

28 жовтня 2020 року о 16:00, по вул. Тельмана, у м. Гадяч, водій, керуючи ВАЗ 2109, що належить іншій особі, рухаючись заднім ходом, не впевнився в безпечності та допустив наїзд на припаркований автомобіль ZAZ DEWOO, внаслідок чого транспортні засоби отримали механічні пошкодження. Після цього, обвинувачений залишив місце скоєння ДТП.

Вину у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. ст. 122-4124 КУпАП, обвинувачений визнав. Його вина у вчиненні правопорушень також підтверджується протоколами, його поясненнями, поясненнями іншого учасника ДТП, схемою місця ДТП.

Таким чином, у діях обвинуваченого є склад правопорушень, передбачених ст. 124 КУпАП – порушення учасниками дорожнього руху ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів та ст. 122-4 КУпАП залишення водіями транспортних засобів місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні.

Враховуючи вищевикладене, обвинуваченого необхідно піддати стягненню, в межах санкції ст. 122-4 КУпАП, в порядку ч. 2 ст. 36 КУпАП, у виді штрафу.

Керуючись статтями 122-4124, ч. 2 ст. 36, статтями 283284 КУпАП, суддя постановив обвинуваченого визнати винним у вчиненні правопорушень та піддати адміністративному стягненню, у виді штрафу на користь держави в розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, в сумі 255 грн.

Стягнути з обвинуваченого судовий збір у розмірі 420 грн 40 коп. на користь держави.

Вилучене посвідчення водія повернути обвинуваченому .

Анжела Замотаєва за матеріалами відкритих даних Єдиного державного реєстру судових рішень.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...