Закриті автостанції віддадуть орендарям, пасажири чекатимуть транспорт на вулиці

iITxDKl0Dp3APYhUbUI3JBIyL7vPd5HSCqzpRtaz
Поділитися новиною

iITxDKl0Dp3APYhUbUI3JBIyL7vPd5HSCqzpRtazБільшість приміщень «Полтаваавтотранс» уже продали, цим перекривши збитки, завдані підприємству за час пандемії.

На Полтавщині автовокзали віддадуть орендарям, пасажири чекатимуть транспорт на вулиціДнями ліквідують автостанцію в Гадячі. Така доля спіткала її через те, що утримувати заклад дорого і невигідно. Усього з початку 2020 року закрили вже 5 та перенесли в інше місце ще одну. На ситуацію вплинув локдаун навесні.

 Першою після карантину не витримала АС у Козельщині – її не відкрили, відколи відновилося транспортне сполучення. Далі закриття спіткало автостанції в Машівці, Семенівці. У листопаді – Кобеляках. А 1 грудня перестала функціонувати  автостанція у Глобиному. На черзі – закриття однієї з АС у Гадячі, наразі там діють дві.

 Про це розповідає Сергій Бутко, директор «Полтаваавтотранс»:

– Після відновлення транспортного сполучення навесні ми маємо лише 30% пасажиропотоку, – каже Сергій Бутко. – За цей час люди перестали їздити, хтось знайшов інший вихід – попутний транспорт тощо. Утримувати великі приміщення та опалювати їх, платити касирам зарплатню і бути в мінусі ми не можемо. Тож вирішили закривати ті автостанції, які обслуговують мало людей та де місцева влада не хоче ніяк підтримати нас задля своїх же мешканців.

 Нагадаємо, що у Полтаві перестала діяти автостанція №3 на Зіньківській. Це сталося, бо місто буде забудовувати ділянку, де розташовувалась АС. Тепер пасажири мусять чекати на АС №2 по Шевченка та на кілька рейсів на автовокзалі по Великотирнівській.

 Більшість приміщень «Полтаваавтотранс» уже продали, цим перекривши збитки, завдані підприємству за час пандемії.

 Це означає, що у селища та міста, де не працюють автостанції, автобуси будуть їздити, однак пасажири не зможуть купити квиток у приміщенні, погрітись чи заховатись від дощу і снігу.

 Вихід – допомога місцевої влади та спонсорів, аби АС могли функціонувати. У деяких громадах допомагають чи міркують над цим, як от у Градизьку, Нових Санжарах, Решетилівці, Зінькові, Опішні, Лохвиці, Котельві, додав Бутко.

grebenka.com

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...