Уряд відновив виплату соціальної допомоги на дітей фізичним особам – підприємцям

Screenshot 20201128 143203 Facebook
Поділитися новиною

Screenshot 20201128 143203 FacebookЗ метою посилення соціального захисту сімей з дітьми в період карантину 25 листопада поточного року Урядом прийнято рішення про відновлення дії постанови Кабінету Міністрів України №329 від 22.04.2020 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» щодо виплати соціальної допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям на період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року.

Право на отримання допомоги мають фізичні особи – підприємці, які:

  • обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої і другої групи платників єдиного податку, за умови сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року з дати державної реєстрації як фізичної особи-підприємця;
  • зареєструвалися у січні ― березні 2020 р.; або
  • отримують пенсію за віком, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Допомога надається одному з батьків (опікуну), який зареєстрований як фізична особа-підприємець, на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку (включно) та виплачується у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого на дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року, а саме:

– на дітей віком до 6 років – 1779 грн.;

– на дітей віком від 6 до 10 років – 2 218 грн. 

Допомога призначається управліннями соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичним місцем проживання фізичної особи-підприємця.

Допомога не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги «муніципальна няня».

Для призначення допомоги подаються наступні документи:

– заява за встановленою формою (http://plsz.gov.ua/download/zayava_fop.doc);

Звертаємо увагу, що виплата допомоги проводиться лише через банківські установи, тому важливо у заяві зазначити банківські реквізити, на які будуть перераховуватись кошти. Банківський рахунок слід зазначати у форматі IBAN, що містить 29 символів.

– копії свідоцтв про народження кожної дитини віком до 10 років;

– довідка з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу форми ОК – 7).

Довідку ОК-7 можна отримати залишивши відповідну заяву у дистанційних скриньках розташованих безпосередньо в приміщеннях територіальних відділів Пенсійного фонду України або отримати через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням електронного підпису за посиланням https://portal.pfu.gov.ua/.

Вказана довідка не подається фізичними особами – підприємцями, які зареєструвались у січні – березні 2020р. або які згідно законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

– копія документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземців та особи без громадянства);

– копія рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Важливо! Фізичним особам-підприємцям, які отримували зазначену допомогу протягом травня-серпня 2020 року подавати новий пакет документів не потрібно.

Органами соціального захисту населення області весь необхідний комплекс робіт з відновлення виплати допомоги на дітей 3,5 тисячам фізичних осіб-підприємців, які отримували її раніше, буде проведено самостійно без додаткового звернення.

Виплата допомоги за листопад та грудень буде проведена у грудні поточного року.

Фізичні особи – підприємці, які раніше не отримували вказану допомогу, можуть реалізувати таке право подавши відповідну заяву з необхідними документами до 15 грудня 2020 року.

Документи на призначення допомоги можна подати як в паперовому так і в електронному вигляді.

Подати заяву на призначення допомоги в електронному вигляді можливо через сайт Мінсоцполітики в розділі Е-сервіси.

В паперовому вигляді документи можна направити поштою або залишити їх у дистанційних скриньках розташованих безпосередньо в приміщеннях управлінь соціального захисту населення.

В сільській місцевості чи в територіальній громаді заява на призначення допомоги з необхідними документами приймаються уповноваженою особою сільської, селищної ради, територіальної громади чи центром надання адміністративних послуг.

Додаткові роз’яснення щодо порядку призначення та виплати допомоги можливо отримати за номером обласної безкоштовної гарячої лінії: 0-800-500-620.

Про це повідомили на сайті  Департаменту інформаційної діяльності  та комунікацій з громадськістю. 

1 коментар до “Уряд відновив виплату соціальної допомоги на дітей фізичним особам – підприємцям

  1. спочатку створили геноцид а потім кинули як собакам частинку обгризеної кістки Дайте цьому народу працювати . Підприємці без вас зароблять на хліб Але ж ні не дадуть Зато маркетопт тепер забитий Вночі молодь там п,є алкоголь. танцює та співає Тож наиіщо дозволяти працювати ресторану та дрібним кафешкам Все на благо олігархам То ли еще будет

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...