Гадяцька ЦРЛ збільшує кількість ліжок інфекційного госпіталю

wp7ysyhrddor393td14m
Поділитися новиною

wp7ysyhrddor393td14mПродовжуємо вас інформувати про ситуацію із COVID-19.

Станом на 24 листопада, згідно інформації директора КНП «Гадяцька ЦРЛ» Олександра Шаповала, у стаціонарі інфекційного госпіталю перебуває 82 пацієнти (17 із підтвердженим діагнозом і 65 із підозрою). Стан – 5 тяжко хворих, з них 3 на апараті штучної вентиляції легень; 4 вагітних (стан стабільний); 9 на підтримці дихання кисневими генераторами; ще 9 підтримують дихання кисневими балонами.

У зв’язку із збільшенням кількості хворих, лікарня збільшує й кількість ліжко-місць інфекційного госпіталю. Раніше було передбачено 60 місць, тепер кількість місць збільшиться до 100. Адміністрація лікарні прийняла рішення 50 ліжок розташувати на території терапевтичного, 20 – на території інфекційного і ще 30 на території паліативного відділення. Із слів О. Шаповала «фактично половина лікарні буде відведена під пацієнтів із «ковідом».

Із початку карантину на Гадяччині офіційно зареєстровано 8 померлих із підтвердженим діагнозом COVID-19 (4 впродовж жовтня, ще 4 у листопаді цього року).

Також нагадаємо, що із 14 листопада в країні діє карантин «вихідного дня», який продовжуватиметься, щонайменше, до кінця осені. Під час карантину встановлена заборона приймати відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо); приймати відвідувачів у ТРЦ та в інших закладах розважальної діяльності, спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах; заборонено діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів.

За дотриманням обмежень слідкують правоохоронці. Згідно інформації Гадяцького ВП впродовж 21-22 листопада на Гадяччині перевірено: 2 аптеки, 1 ветеринарна аптека, 20 продовольчих магазинів, 2 заклади громадського харчування. За порушення карантину «вихідного дня» складено 1 адміністративний протокол (ч.1 ст. 44-3) на магазин «Простор», м.Гадяч, вул.Гетьманська, 11.

Оксана Кириченко.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...