На Гадяччині перемогли два проекти розвитку територіальних громад; у Петрівці-Роменській та Римарівці мають збудувати нові пожежні депо

34 big
Поділитися новиною

34 big18 листопада відбулося засідання ради обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області.

До числа переможців увійшли два проекти колишнього Гадяцького району:

– будівництво пожежного депо по вул. Соборній 1б, в селі Римарівка Гадяцького району (Краснолуцька ОТГ). Співфінансування з обласного бюджету – 600 тис. грн;

– будівництво пожежного депо «Центр громадської безпеки» по вул. Качанівської,10, в селі Петрівка-Роменська Гадяцького району, (спільний проект Петрівсько-Роменської та Сергіївської ОТГ. Співфінансування з обласного бюджету – 800 тис. грн.

Рада конкурсу розглянула 38 проєктів, поданих на конкурс у 2020 році. Зокрема: 7 проєктів І категорії (ініційованих сільськими та селищними радами); 27 проєктів II категорії (поданих міськими радами районного і обласного значення, районними радами і ОТГ); 4 проєкти ІІІ категорії (проєкти міжмуніципального співробітництва).

Проєкти стосувалися: організації ефективної системи надання органами місцевого самоврядування муніципальних послуг населенню в сферах освіти, спорту, соціального захисту, безпеки громадян та громадського порядку; поліпшення екологічної інфраструктури, зменшення ризику виникнення природних та техногенних катастроф, водозабезпечення, поводження з ТПВ, благоустрою парків, скверів, водоймищ; впровадження енергоефективних заходів у комунальних освітніх та культурних закладах; розвитку туристичної діяльності та курортної справи; збереження історико-культурної та духовної спадщини; освітнього, наукового та інформаційного забезпечення розвитку місцевого самоврядування.

За результатами голосування, переможцями рада конкурсу визначила 32 проєкти. Їх буде впроваджено в наступному фінансовому році на умовах співфінансування з обласного, місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених чинним законодавством. З обласного бюджету на реалізацію цих проєктів планується спрямувати близько 15 млн грн.

Детальніше з пректами-переможцями можна ознайомитися за посиланням https://smartregion.pl.ua/storage/documents/81/Go3qN43bWygzSaY8iAhKWpOSR6pZG0fDh9EWJN7Y.pdf?fbclid=IwAR0a6f8ZPeEyi1xOypsXz1Xp1dsLJC1FZ8lcdvbZ4K1HDQU_T_bs8r0obrc

LIVE OFFLINE
track image
Loading...