Зимувальні ями на Гадяччині, де рибалити не можна

Znimok ekrana o 17.03.05
Поділитися новиною

Znimok ekrana o 17.03.05Уже з 1 листопада розпочнеться осінньо-зимова заборона на вилов риби на зимувальних ямах у водоймах Полтавщини. Триватиме вона до закінчення зимового періоду 2021 року.

У цей час дозволяється вилов на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям.

З метою збереження водних біоресурсів у зимовий період та за узгодженням з Інститутом рибного господарства НААН України, Управлінням Держрибагентства у Полтавській області видано відповідний наказ. В ньому зазначено водойми та місця, де вводиться дана заборона.

На території Гадяччини заборона вводиться у межах території регіонального ландшафтного парку «Гадяцький»:

1) «Хомина яма», р. Псел, Вельбівська с/р;

2) «Пруткове», р. Псел, Рашівська с/р;

3) «Кінські бази», р. Псел, Рашівська с/р;

4) «Залив Бойчиха», р. Псел, Рашівська с/р;

5) «Вербичка», р. Псел, Рашівська с/р;

6) «Акваторія заливу «Гес», Веприцька ср.

За вилов водних біоресурсів у заборонених місцях передбачена, згідно чинного законодавства – адміністративна (штраф від 34 до 680 грн) або кримінальна (штраф від 17 000 до 51 000 грн або обмеження волі на строк до трьох років) відповідальність.

Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки, нанесені рибному господарству, за кожну виловлену рибину, за таксами відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

Оксана Кириченко.

1 коментар до “Зимувальні ями на Гадяччині, де рибалити не можна

  1. Шановна редакція.
    Прошу написати та нагадати недобросовісним орендарям та громадам-орендарям водойм (які до речі НЕ сплачують кошти до державної казни) про правила любительського рибальства та доступу громадян да даних водойм. Адже майже кожен ставок в нашому районі під так званою “орендою” , і коли приїзджаєш на такі ставки порибалити , то так ведуть себе, наче до них у квартиру зайшли, здебільшого погрожують та щей прикриваються зв’язками у правоохоронних органах.
    Дзвінки на гарячу лінію до ДАРГу не дають результату, тому що в них не вистачає людей навіть проконролювати річки області. А недобросовісні орендарі цим і користуються, і діють поза законом вважаючи, що оренда водойм, це вхід тільки для них, а на закон плювати.
    Не хотять дозволяти громадянам рибалити за правилами любитльського лову, то нехай і не орендують те ще належить громоді, а не декільком людям з суспільства, прикриваючись громадою.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...