Чи підуть діти до школи після осінніх канікул

FB IMG 1603994905610
Поділитися новиною

FB IMG 1603994905610Виконуючий обов’язки міністра освіти і науки  Сергій Шкарлет висловив думку, яку поділяють 67% українців : “Наша позиція: діти мають навчатися в повноформатному режимі та здобувати якісну освіту. Залежно від епідемічного кольору регіону дехто розпочне очне навчання, дехто, якщо це буде «червона» зона, залишиться на дистанційному. На жаль.” 

Він також наголосив, що повернення до звичного життя відбудеться за умови неухильного дотримання карантинних рекомендацій МОЗ.

   «Хочу поінформувати, що ми спільно з МОЗ будемо забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі (після канікул), а 5-11 класів – залежно від епідемічного рівня: у змішаному або дистанційному форматах. Так само, як учні та їхні батьки, ми розраховуємо на найкращий сценарій, але продовжуємо готуватися до різних викликів», – зазначив Сергій Шкарлет.

  Необхідно зазначити, що пріоритетом організації функціонування закладів освіти залишається неухильне дотримання правил гігієни, використання засобів індивідуального захисту та уникнення масових скупчень осіб з урахуванням вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 із змінами  «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19 , спричинений  корона вірусом SARS-CoV-2».

  Перелік зон розповсюдження інфекції  встановлено на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулись 15 жовтня 2020 року та 23 жовтня 2020 року. Рішення про послаблення «червоного», «помаранчевого» та «жовтого» рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів з дня встановлення такого рівня епідемічної небезпеки відповідно до поставнови КМУ №641.

     На території регіону, на якій установлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки забороняються відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім територій, які окремо оговорені у рішенні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Червоним кольором позначені регіони, у яких відвідування закладів освіти у визначений період заборонено.

 З метою ефективного контролю  за дотриманням  вимог щодо охорони життя та здоров’я  дітей Департамент освіти і науки Полтавської облдержадміністрації  пропонує керівникам органів управління освітою, керівникам закладів освіти повідомити про початок освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти після осінніх канікул (Лист  Департаменту освіти і науки ОДА від  29.10.2020р. №  02.01-11/2182).

LIVE OFFLINE
track image
Loading...