ГАДЯЧАНИ НЕ ХОЧУТЬ ДИХАТИ ПЕСТИЦИДАМИ

протруйка
Поділитися новиною

протруйка«Прошу звернути увагу на одну із найбільших екологічних проблем нашого міста! Справа в тому, що поле, яке розташоване між мікрорайонами Черемушки і Молодіжний, вже кілька років як віддане в оренду. Люди, близькі до нинішнього мера, вирощують там сою і, звісно ж, щороку протруюють поле хімікатами. А, нам, жителям усього мікрорайону доводиться цим дихати…» – із таким питанням звернулися до редакції жителі мікрорайону Молодіжний у Гадячі.

Чесно кажучи, сумніваюсь, що хоч в одному місті обласного значення посеред спального району є така величезна земельна ділянка, яку використовують для сільськогосподарських потреб. А от у Гадячі – є. Із упевненістю можу сказати, що щороку внаслідок обробітку поля агрохімікатами чимало жителів мікрорайонів Молодіжний і Черемушки скаржаться на погіршення самопочуття.

Звісно люди звинувачують у цьому аграрія, який обробляє цю ділянку, заявляючи, що поле знаходиться на відстані до 50 метрів від крайнього будинку, а він інтенсивно «кропить» агрокультури хімікатами.

У той же час пункт 6.3.4. «Державних санітарних правил транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» передбачає, що «Зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду сільгоспкультурами, водойм i місць відпочинку, при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м. при штанговому і гербігації дощуванням – 300 метрів.

Проте цей факт, напевно, не важливий для нинішньої влади. Використовувати земельну ділянку в одному із найбільших житлових масивів міста для сільськогосподарських потреб, вважаю злочином. Цю землю варто віддати під будівництво, як і планувалося спочатку. А поки цього не зроблено, маю підстави думати, що органи місцевого самоврядування зацікавлені у тому, щоб земля не роздавалася, а була сконцентрована в одних руках. І, не виключено, що там присутній фінансовий інтерес.

Олександр Товстий.

1 коментар до “ГАДЯЧАНИ НЕ ХОЧУТЬ ДИХАТИ ПЕСТИЦИДАМИ

  1. “Курочка по зёрнышку клюёт” – улюблений вислів діючого міського голови. Поки його курочка “клюёт”, люди задихаються.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...