Мільйон дерев за 24 години: Міндовкілля підтримує ініціативу

1244
Поділитися новиною

1244Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Державним агентством лісових ресурсів України та благодійною організацією «Благодійний фонд «Озеленення України» розпочинають спільний проєкт із озеленення України.

Це екологічна акція, яка об’єднає владу, бізнес та громадськість заради відновлення екосистеми країни. Спільна мета проєкту – висадити 1 000 000 дерев за 24 години по всій Україні.

«Міністерство підтримує еко-ініціативу Благодійного фонду «Озеленення України», яка несе світлу енергію в українське суспільство, пропагує впровадження екологічно збалансованого способу життя, збереження та примноження природних екосистем країни. Ця акція має об’єднати зусилля влади, бізнесу, громадських активістів», – зауважив перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Богдан Боруховський.

Богдан Боруховський наголосив: «Висадка дерев – це найпростіший та дієвий спосіб боротьби з кліматичними змінами, які так чи інакше вже відчув на собі майже кожен українець. Тому ми маємо згуртуватися для ефективної протидії кліматичним змінам. І екологічна акція із висадки 1 мільйона дерев за одну добу саме і покликана на об’єднання українців у боротьбі зі змінами клімату».

Також акція має привернути увагу суспільства до всіх екологічних проєктів та щоденної праці лісових господарств.

17 жовтня 2020 року кожен зможе стати активним учасником акції «1 000 000 дерев за 24 години» у національному природному парку «Голосіївський» – анонсував Богдан Боруховський та запросив усіх стати амбасадорами висаджених дерев.

Крім того, участь у презентації запланованої акції взяли партнери проєкту Сергій Гайдайчук, президент СЕО Club Ukraine, Василь Кузьович – голова Державного агентства лісових ресурсів України та Ганна Крисюк – голова благодійної організації «Благодійний фонд «Озеленення України».

Автор: прес-служба Полтавської ОДА

LIVE OFFLINE
track image
Loading...