Вбивство, крадіжки, шахрайства: 139 заяв надійшло до Гадяцького ВП за тиждень

police car on the street PM9NA4Q min scaled
Поділитися новиною

police car on the street PM9NA4Q min scaledСтан правопорядку на території Гадяцького району в період з 1 по 8 вересня 2020 року.

За минулий тиждень до чергової частини Гадяцького ВП надійшло 139 заяв та повідомлень, із них 16 повідомлень відомості яких внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого Кримінальним кодексом України. А саме, з числа зареєстрованих:

1 кримінальне провадження за ст.115 КК України (умисне убивство);

1 кримінальне провадження за ст.121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження);

5 кримінальних проваджень за ст.185 КК України (крадіжка);

2 кримінальних проваджень за ст.190 КК України (шахрайство);

3 кримінальних провадження за ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту);

1 кримінальне провадження за ст.357 КК України (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження);

1 кримінальне провадження за ст.358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів); та ін.

1 вересня до чергової частини Гадяцького ВП звернувся власник одного з магазинів міста, та повідомив про крадіжку товару. Вжитими оперативними заходами особу причетну до скоєння вказаного правопорушення було встановлено. Нею виявилася 34–річна жителька району, яка намагалася винести за межі каси неоплачений товар. За фактом таємного викрадення майна відкрито кримінальне провадження передбачене ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

1 вересня під час патрулювання території обслуговування, працівниками сектору реагування патрульної поліції було зупинено вантажний автомобіль марки ГАЗ, під керуванням 24–річного мешканця району, який перевозив лісодеревину без належних дозвільних документів. При перевірці документів, які пред’явив водій, виявилось, що вони мали сумнівну відповідність. Транспортний засіб, лісодеревину вилучено та передано на відповідне зберігання. Наразі правоохоронці перевіряють законність перевезення лісо деревини. За фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Правоохоронці перевіряють також і походження деревини. Триває слідство.

2 вересня в ході проведення досудового розслідування працівниками поліції на підставі ухвали суду проведено санкціонований обшук території домоволодіння 35– річного жителя одного з сіл району. Під час обшуку було знайдено та вилучено ємності з речовиною, яка відповідно до висновку експерта містить в своєму складі наркотичний засіб. Правоохоронцям господар помешкання пояснив, що дані речовини він зберігав у себе в дома для власних потреб, без мети збуту. За фактом зберігання наркотичних речовин відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.309 КК України та триває слідство.

3 вересня надійшло повідомлення від чергового лікаря Гадяцької ЦРЛ, про те, що до них за медичною допомогою звернувся 48-річний житель одного з сіл району з травмою у вигляді закритої травми живота та забою грудної клітини. Як з’ясували правоохоронці, між двома приятелями під час розпивання алкогольних напоїв виник конфлікт, у ході якого 34-річний чоловік наніс потерпілому численні удари руками по голові та тулубу. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.

4 вересня від 48-річного жителя одного із сіл Гадяцького району надійшло повідомлення, про виявлення в своєму помешканні тіла знайомого без ознак життя. Правоохоронці негайно виїхали за вказаною адресою. Попередньо встановлено, що напередодні під час розпивання спиртних напоїв між товаришами виникла сварка, потім бійка. Крапку було вирішено поставити з використанням підручних засобів. Найближчим з них виявився ніж, який господар схопив та наніс гостю тілесні ушкодження, які виявилися несумісними з життям.

Поліцейські затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчиненні даного злочину. Речові докази вилучено та направлено на експертизу. Розслідування у рамках кримінального провадження розпочато за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне убивство) триває.

4 вересня надійшло повідомлення від 44– річної жительки району про крадіжку із належного їй продуктового магазину. Зі слів заявниці, у ніч на 4 вересня зловмисники пошкодили замок на вхідних дверях та проникли до приміщення її магазину, звідки викрали продукти харчування та грошові кошти, завдавши збитків понад 8 тисяч гривень.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка). Проводиться подальша перевірка.

5 вересня надійшла письмова заява від 46-річної жительки міста, яка зазначила, що потерпіла від шахрайських дій невідомих осіб. Як повідомила жінка, до неї зателефонував невідомий чоловік та представившись працівником служби безпеки Приватбанку переконав здійснити ряд різних банківських операцій для начебто надійного збереження грошових коштів, під приводом того, що шахраї здійснюють виплати з її картки на сайті «Розетка». Однак в подальшому скориставшись довірливістю заявниці, зловмисник шахрайським способом заволодів грошовими коштами в сумі понад 20 тис. грн.

7 вересня поліцейськими Гадяцького ВП в ході проведення оперативно профілактичних заходів по операції «Мак-2020», під час санкціонованого обшуку в одному із домогосподарств жителя району виявлено та вилучено наркомістку речовину рослинного походження.

Цього ж дня під час проведення санкціонованого обшуку в приватному будинку в 48- річного жителя одного із сіл району поліцейські виявили та вилучили висушені рослини, зовні схожі на коноплі. Власник стверджує, що наркотичні рослини зберігав для власних потреб. За вказаними фактами працівники поліції встановлюють джерело походження та мету зберігання речовини. Вилучені наркотичні речовини та рослини направлено на експертизу. Відомості по даних фактах внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

За вказаний період Гадяцьким ВП також проводились заходи щодо протидії адміністративних правопорушень в публічних місцях. В ході проведених заходів було складено:

6 за ст.178 чч.1,2,3 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді);

1 за ст. 175-1 чч. 1 та 2 КУпАП (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях);

2 за ст.183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб);

2 за ст.184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей);

3 за ст.187 КУпАП (порушення правил адміністративного нагляду);

5 за ст.173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства в сім’ї);

2 за ст.192 КУпАП (порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік).

Протягом тижня в ході виконання службових обов’язків щодо нагляду за дотриманням правил дорожнього руху було виявлено 34 порушення, а саме:

12 за ст.121 КУпАП (порушення водієм правил керування транспортним засобам, правил користування ременем безпеки або мотошоломами);

5 за ст.122 КУпАП (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху);

9 за ст.126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів на право керування таким ТЗ або не пред’явила їх для перевірки);

4 за ст.127 КУпАП (Порушення ПДР пішоходами);

2 за ст.124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна);

1 за ст.130 КУпАП (Керування ТЗ особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), та інші.

Всього протягом минулого тижня Гадяцьким ВП було складено 57 адміністративних протоколів.

Петро ТОКАР, начальник Гадяцького ВП.

Олеся КОРОЛЬ, сержант поліції, помічник чергового СРПП №3 Гадяцького ВП.

                                                                

LIVE OFFLINE
track image
Loading...