ВІЗИТ ПРЕЗИДЕНТА НА ПОЛТАВЩИНУ

президента
Поділитися новиною

президентаУ вівторок, 1 вересня, Президент України Володимир Зеленський перебував у Полтаві. Свій візит він розпочав із огляду аеропорту «Полтава» в Супрунівці. Його стан Президентові не сподобався. Відремонтований аеропорт відкрили у 2018 році. Працював він не довго – через невідповідність злітно-посадкових смуг для приймання міжнародних літаків аеропорт закрили, а авіаперевізники відмовились від співпраці із аеропортом.

До речі, із слів В. Зеленського, аеропорт внесуть до другої частини «Великого будівництва» 2021 року. Реконструкцію злітно-посадкової смуги розпочнуть навесні. На проектування смуги необхідно спрямувати 425 мільйонів доларів.

Нагадаємо, аеропорт у Полтаві збудували в 1924 році. Із 1998 року він припинив приймати регулярні рейси. А 2017-2019 на відновлення летовища витратили майже 500 мільйонів гривень.

Далі Президент ознайомився із реконструкцією автодороги М-03 «Київ-Харків», яка триває в межах міста. Про хід будівництва звітував керівник Укравтодору Олександр Кубраков. Він повідомив, що до кінця 2020 планують завершити будівництво автодороги  Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка у межах Полтавської області. Загалом  її протяжність у межах нашого регіону складе 79,4 км, на Дніпропетровщині – 59 км. За умов надходження фінансування, на території Полтавської області роботи будуть завершені вже в цьому році (загалом же всю трасу планують здати до кінця 2021 року).

Також додав, що зараз триває проектування другої черги об’їзної дороги в обхід Полтави. На запитання Президента, коли почнеться будівництво, він повідомив, що перші практичні кроки почнуться у жовтні, а міст через Ворсклу уже відкритий для проїзду.

У Полтаві Володимир Зеленський відвідав обласний клінічний кардіоцентр, який входить до об’єктів «Великого будівництва». Його будували з 2016 року. Вартість будівництва –  майже 400 млн. грн. (кошти з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету). Кардіоцентр розрахований на 136 ліжок. Відкриття нового закладу дасть змогу проводити до 20 тисяч операцій на серці та судинах. У попередні роки ця цифра становила до 2,5 тисяч оперативних втручань на рік, що покривало лише 5% від потреби (щорічно є запит на 50 тисяч операцій).

На прес-конференції журналісти запитали у Володимира Зеленського про будівництво спорткомплексу в Полтаві, яке розпочали 13 років тому, проте досі не завершили. Він пообіцяв, що у 2021 комплекс введуть в експлуатацію.

Нагадаємо, спорткомплекс у мікрорайоні «Авіамістечко» в Полтаві зводять, щоб проводити обласні, всеукраїнські та міжнародні змагання з плавання.  За 13 років роботи виконували 4 підрядні організації, на будівництво вже витратили 83 мільйони гривень, але потрібно ще 100 мільйонів.  Із слів голови Полтавської ОДА, на фінансування робіт область спрямує 35 мільйонів, ще 65 на умовах співфінансування надасть міська рада.

Нагадаємо, за час президенства це друга робоча поїздка Володимира Зеленського на Полтавщину. Вперше він приїздив на початку березня 2020 року, тоді відвідав Нові Санжари, де завершували обсервацію евакуйовані з китайського Уханю українці та іноземці. Також, тоді він оглянув обласну лікарню і підприємства Кременчука.

«БМ»

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...