Сьогодні Самуїла; між горіхами і горобиною, та що робити з каменем спотикання

630 360 1567169882 495
Поділитися новиною

630 360 1567169882 495Сьогодні пророка Самуїла. Ім’я цього пророка на івриті звучить як Шмуель і означає «почутий Богом». Він жив у ХІ ст. до н.е. в дуже важкий для юдеїв час: народ потерпав від морального падіння, а невдовзі зазнав жахливої поразки від філістимлян, які захопили найбільшу юдейську святиню Ковчег Заповіту. Самуїлу вдалося надихнути єврейський народ на перемогу – його проповіді запалювали серця простих людей вірою і патріотизмом. Він був не тільки пророком, але й обіймав високу державну посаду – був Верховним суддею. За його правління надзвичайно підвищився рівень достатку й освіти простого люду.

Невдовзі юдеї почали просити його, аби Господь поставив над ними царя, щоби бути подібними до інших народів. Самуїл застерігав їх, що прагнення «сильної руки» призведе лише до деспотизму і що тоді їм доведеться забути про свободу, адже вони стануть рабами монарха. Втім, люди наполягали на своєму. І тоді Самуїл призначив їм царем Саула, а коли той накоїв чимало лихого – таємно висвятив на трон Давида (автор псалмів). Життя пророка Самуїла описане в першій книзі Царств.

Щодо прикмет, то вони такі: Багато жолудів – на холодну зиму і врожайне літо; рясно защедрила горобина і завчасно почервоніла – на сувору й сніжну зиму. Щедро вродили горіхи на ліщині – теж до суворої і сніжної зими.

Іменинники сьогодні Самуїл, Володимир, Олександр.

4-ий місячний день, Місяць вже у Терезах. День астрального суперництва і протистояння. Енергетика дня просто вимагає від нас мобільності та рішучості. Під час ухвалення важливих рішень можна наштовхнутися на відсутність взаєморозуміння, яке, в свою чергу, походитиме від коливань між усіма “за” і “проти”. Хтось, або щось, може стати справжнім “каменем спотикання”, через який зламається не один спис. Рухливі екстраверти холерики і сангвініки почуватимуться, наче риба у воді, а ось інертним самозаглибленим меланхолікам доведеться трохи сутужно. Ідеальний день для занять спортом.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1940 – +5,7, а найтеплішим у 1923 –  +29,4.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...