ТРИМАЄМО РУКУ НА ПУЛЬСІ: ОБРАННЯ НОВОГО ДИРЕКТОРА КНП «ГАДЯЦЬКА ЦРЛ»

3d small people deal 29467380
Поділитися новиною

3d small people deal 29467380Нагадаємо, 12 червня, відбулося засідання конкурсної комісії щодо проведення другого етапу конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунального некомерційного підприємства  «Гадяцька ЦРЛ» Гадяцької районної ради. В конкурсі приймали участь два кандидати – Олександр Басараб (нині в.о. директора ЦРЛ) і Олександр Шаповал (колишній заступник голови РДА). За результатами голосування, переможцем конкурсу визнано Олександра Шаповала.

У залі засідань районної ради, 10 липня,відбулося друге пленарне засідання п’ятдесят сьомої сесії Гадяцької районної ради сьомого скликання, на якому рішення «Про укладання трудового контракту з Шаповалом Олександром Івановичем» більшість депутатів не підтримали його кандидатуру. Тому було вирішено провести конкурс повторно.

Голова районної ради 4 липня підписав розпорядження «Про внесення змін до складу комісії з конкурсного відбору». Олена Власенко, депутат райради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики, з певних причин відмовилася,  вказаним розпорядженням її замінили на Валентину Пирогову  (керуючу справами виконавчого апарату районної ради). Також до складу комісії ввели Василя Ростовського, депутата райради, члена постійної комісії райради з питань охорони здоров’я та Віталія Тарасенка, начальника управління соціального захисту РДА. 

У новому складі засідання конкурсної комісії відбулося 7 липня. Кандидатів на посаду знову було два – Олександр Шаповал та Олексій Черненко. Після розгляду документів, поданих претендентами, члени комісії розпочали обговорення кандидатур. Оскільки Олександр Шаповал вже приймав участь у конкурсі, присутні більш детально ознайомилися із документами Олексія Черненка. І тут почалося найцікавіше.

Крім того, що кожен документ перевіряли з максимальною скрупульозністю, голова райради В. Нікітенко всіляко намагався довести, що претендент не має стажу керівної роботи. Та й взагалі відділення, в якому ніби то О. Черненко займав посаду завідуючого, не існувало на той момент, про що зазначено у статуті ЦРЛ. А також висловив сумніви з приводу законності наданих претендентом документів у тому числі і трудової книжки.

Після довгих обговорень, чисельних підрахунків керівного стажу кандидата, Віталій Тарасенко нагадав іншим членам комісії, що стаж можна взагалі не враховувати, якщо так вирішить комісія, а всі записи у трудовій та накази по лікарні потрібно перевірити.

Тож за результатами розгляду документів, поданих претендентами, конкурсною комісією одноголосно визнано учасником конкурсу Олександра Шаповала, а з приводу претендента Олексія Черненка, комісією було вирішено зробити перевірку щодо підтвердження достовірності даних.

До створеної комісії ввійшли юристи райради Світлана Осадча та Маргарита Юшко, а також Лідія Тіхонова, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів та Юрій Зайцев юрист ЦРЛ. Л. Тіхонова не приймала участь у перевірці, оскільки повідомила, що згідно законодавства перевірку проведе у визначений керівництвом час.

Результати перевірки стали відомі 11 серпня.

До слова, зі складу комісії вивели Василя Ростовського і вказаним розпорядженням його замінили на Павла Пащенка, депутата районної ради. На конкурсній комісії Світлана Осадча доповіла, що згідно зі статутами Гадяцької центральної районної лікарні, документи, які були надані кандидатом О. Черненком, відповідають оригіналам, та є цілком законними. А також підтвердила, що даний претендент має керівний стаж. І хоча В. Нікітенко намагався піддати сумніву законність цих документів, а один з членів комісії запропонував взагалі перенести конкурс та ще детальніше вивчити документи конкурсанта, та все ж більшістю голосів Олексія Черненка допустили до участі в конкурсі.

Того ж дня, о 14:00, в залі засідань відбувся другий етап конкурсу.

Заслухали конкурсні пропозиції учасників конкурсного відбору.

Першим виступив Олександр Шаповал, але презентацію він не змінював, тому просто нагадав присутнім свою минулу конкурсну пропозицію. Другим презентував свою конкурсну пропозицію Олексій Черненко.

Після презентацій та пропозицій конкурсантів, члени комісії провели співбесіду з кожним із них, окремо, після чого прийняли рішення.

За результатами голосування членів конкурсної комісії, переможцем конкурсу на посаду директора КНП «Гадяцька ЦРЛ» знову визнали Олександра Шаповала.

Тепер чекаємо  засідання районної ради, де депутати будуть вирішувати питання про  укладення трудового договору з Олександром Шаповалом.

Олександр Товстий, Анжела Заматаєва.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...