КАНДИДАТА НА ПОСАДУ ДИРЕКТОРА ЦРЛ ПРОСИЛИ «ПОСУНУТИСЬ»

ДО НАКДИДАТА НА ПОСАДУ
Поділитися новиною

ДО НАКДИДАТА НА ПОСАДУЯк виявилось, запекла боротьба за вакантну посаду директора КНП «Гадяцька ЦРЛ продовжується.

 

Нагадаємо, під час проведення конкурсу вперше було два кандидати – Олександр Басараб (нині в.о. директора ЦРЛ) і Олександр Шаповал (колишній заступник голови РДА). У результаті, переміг О.Шаповал. Але під час сесії райради депутати не прийняли рішення про укладення із ним контракту. Через це комісія була вимушена оголосити конкурс повторно.

Минулого четверга, 30 липня, до редакції звернулась гадячанка Лілія Черненко. Її чоловік, Олексій Черненко, заступник головного лікаря КНП «Гадяцька ЦРЛ» по медичній частині, вирішив подати свою кандидатуру на вищезгаданий конкурс, який нещодавно оголосили вдруге. Проте, з її слів, його неодноразово наполегливо відмовляли це робити:

«Чоловік не подавав спершу документів, бо розумів, що будуть «сунути» свого кандидата. А тепер вирішив спробувати, адже пропрацював у лікарні 24 роки, з них -9 років завідувачем травматологічного відділення і 1 рік 7 місяців – заступником головного лікаря.

Проте, коли конкурс оголосили повторно, почалися вмовляння – одного дня до чоловіка підійшов Матюшенко і каже: «Навіщо воно тобі потрібне? Ти в економіці нічого не розумієш, у нас є Шаповал. Ми чітко все знаємо, нам все вдасться, лікарня буде процвітати. Ти «начмед», от і займайся. І взагалі, ми взяли довідку в Департаменті, що твоя посада завідуючого не являється керівною…»

Чоловік вислухав мовчки, але задумався над цими словами. Тому, ми звернулись за поясненням до юридичного відділу, де нам сказали, що керуючись єдиним класифікатором професій, чинним від 2010 року, посада завідуючого відділенням є керуючою.

Ми підготували всі необхідні довідки – положення про відділення, положення про завідуючого, посадову інструкцію завідуючого ще від 2012 року – і додали їх до заяви на конкурс. І починається, задача №1 Нікітенка -не допустить Черненка до конкурсу. Мотивували тим, що «травматологія не структурний підрозділ», відповідно, він не має 5 років керівного стажу. Ми ж пред’явили свою довідку, в якій сказано, що згідно вимог і записів у трудовій книжці відповідний стаж є. Додали положення, наказ і посадову інструкцію керівника. Вони ж наполягали на своєму…

Документи таки прийняли, але тепер конкурсна комісія повинна їх розглянути і винести рішення допускати чи не допускати кандидатів до конкурсу. Знову два кандидати – Черненко і Шаповал. Але конкурсне засідання чомусь відтягують і заяви конкурсантів не розглядають.

Це вже настільки вони підтверджують свої корупційні схеми! Нами все юридично обґрунтовано, але, мабуть, це не входило в їхні плани. Чесно кажучи, нас це вже допекло! Скільки років призначали головних лікарів, але такого, як цього разу, ще не було. З ким не говоримо і у всіх одне пояснення – це тільки фінансовий інтерес. Лікарня опорна, зараз сюди «вливаються» великі гроші – запланована реконструкція приймально-діагностичного відділення, яка оцінюється в близько 65 мільйонів гривень (комп’ютерний томограф, апарат УЗД, все буде перебудовуватись). Зрозуміло, що кошти потрібно «перегнать» через кучу своїх фірм.

Колектив каже: « Навіщо нам бухгалтер-керівник, коли у нас є лікар , якого ми знаємо, який був і завідувачем, і «начмедом», в курсі всіх справ. Краще нього ніхто цього не знає.»   Пропонують збирати підписи на підтримку Черненка.

Я ж сказала чоловікові, що виморилась, тому піду і розкажу все, як є. Нехай все «випливає нагору».

Це ж настільки ласий шматок, що так за нього борються? Відкрито, не соромлячись, просять «посунутись» задля їхнього кандидата. Взагалі, в цьому житті є щось по-чесному?

Однозначно, якщо чоловікові відмовлять у допускові до конкурсу, ми позиватимемось до суду.»

З питанням ,коли ж таки відбудеться засідання конкурсної комісії, на якому розглянуть документи кандидатів і вирішать чи допускати їх до наступного етапу конкурсу, ми звернулись до голови комісії з конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора КНП «Гадяцька ЦРЛ» Олени Власенко. Вона відповіла, що дату проведення засідання поки не призначили і пообіцяла повідомити.

Далі буде…

«БМ»

3 коментарі до “КАНДИДАТА НА ПОСАДУ ДИРЕКТОРА ЦРЛ ПРОСИЛИ «ПОСУНУТИСЬ»

  1. Особенно в хірургічному відділенні, помератимеш, стонатимеш до тебе не підійдуть без хабаря… А клялись гіпократу, нелюди!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...