Сьогодні пророка божого Іллі; хто може перетворюватися на тварину та про тотальне звільнення від тягарів

630 360 1596199388 399
Поділитися новиною

630 360 1596199388 399Нині святого пророка Іллі. Пророк жив за 900 років до Різдва Христового. Згідно з писанням, Ілля не помер, а був взятий на небо «вогняним вихорем на колісниці з вогняними конями».

На відміну від святого Миколая, пророк Ілля належить до «грізних», «суворих» святих. Із ним пов’язана величезна кількість переказів, легенд та прикмет. Так, одна з легенд розповідає, що Бог наказав Іллі прогнати нечисту силу з неба, яка від вогняних стріл пророка ховається під каменем, у дереві чи перетворюється на тварину. Тому цього дня не впускали до хати котів і собак, щоб грім і блискавка не вдарили в помешкання і не призвели до пожежі. Разом з тим, цього дня суворо забороняється працювати в полі, на городі, щоб не накликати пожежі від блискавки. Також колись існувала красива легенда, що сонце – то колесо від колісниці пророка Іллі, а Чумацький шлях – дорога, якою він їздить. Також існувало повір’я, що саме пророк Ілля, виконуючи Божу волю, спалить зрештою світ за гріхи людства.

А ось народні метеорологи підмічали, що від Іллі ночі стають холоднішими, а відтак і вода в річках прохолодною. Тому колись від цього свята переставали купатися у водоймах: «Іллє – в очі заллє, можна втопитися». А ще казали: «Прийде Ілля – наробить гнилля», тобто почнуться холодні дощі.

Іменинники сьогодні Ілля, а ще Олександр, Георгій, Єфим, Іван, Костянтин, Петро, Сергій, Федір.

13-ий місячний день, Місяць продовжує перебувати в Козерогу. Ми за день від повні, тож побережімося! День енергетичного очищення, набуття досвіду, корекції минулого, ретельної роботи з кармою. Настала слушна нагода звільнитися від тягаря минулого. А ще дбайте про сіль душі, аби вона була солоною, бо коли вона не солона, то навіщо вона? Сни здебільшого правдиві і натякають на проблеми, які треба вирішити. Невдалий день для переїзду, початку подорожі. Натомість сприятливий для обміну знаннями і досвідом. Як казав Ісаак Башевіс Зінгер, «якщо досвідом не ділитися, то навіщо його взагалі набувати?».

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1945 році: +10,2; а найтеплішим у 1936 – +34,2.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...