В аукціоні сумчанин «обійшов» гадяцьких підприємців

f2e2164d11889a1d34ba3cbe0a3cdd16
Поділитися новиною

f2e2164d11889a1d34ba3cbe0a3cdd16На початку липня КНП «Гадяцька центральна районна лікарня» на платформі відкритих онлайн-закупівель «Prozorro» оголосила тендер на проведення капітального ремонту приймального відділення, очікуваною вартістю 8 мільйонів 497 тисяч 207 гривень.

Тендерні пропозиції приймали до 18 липня, а вже 20 липня почався аукціон.

В аукціоні брали участь три будівельні організації: ТОВ «ГАДЯЧБУДМОНТАЖ» (м. Гадяч, директор Віктор Петько, засновник Сергій Литвиновський), ТОВ «КВА» (с. Петрівка-Роменська, керівник Віктор Кондратенко) і ПВКП «Авангард-Н» (м. Суми, директор Ігор Нигроєнко).

У результаті торгів, саме ПВКП «Авангард-Н» запропонував найнижчу суму за виконання робіт – 6 мільйонів 699 тисяч 999 гривень, у той час, як його конкуренти знизили ціну на кілька сотень тисяч (424 тис. ТОВ «КВА» і 149 тис. ТОВ «ГАДЯЧБУДМОНТАЖ».

У підсумку переможець аукціону – будівельне підприємство із Сум.

Проте, поки що, воно займається усуненням деяких невідповідностей у тендерній документації і очікує рішення комісії.

27 липня тендерний комітет КНП «Гадяцька ЦРЛ» оприлюднив протокол засідання, під час якого розглядали ситуацію стосовно закупівлі. За результатами комітет встановив, що ПВКП «Авангард-Н», як учасник процедури закупівлі, не дотримався умов тендерної документації (зазначив недостовірну інформацію, що є суттєвою при визначенні результатів процедури закупівлі, документація не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам) і постановив відхилити її.

Відповідно, тепер рішення комісії чекає… ТОВ «КВА». Тут вже точно документація відповідатиме усім вимогам.

Тим часом, ПВКП «Авангард-Н» не погоджується із рішенням тендерного комітету і оприлюднило свою позицію на «Prozorro»:

«Ми вважаємо, що відхилення пропозиції на підставі вимог тендерної документації, які розуміє лише розробник тендерної документації, є безпідставними та упередженими.

І найголовніше – через те, що хтось намагається знайти формальні підстави (які є несуттєвими, нікчемними та «смішними») для відхилення пропозиції ПВКП «Авангард-Н», бюджет втратить більше 1 млн. надмірно витрачених коштів.

Прошу тендерний комітет ще раз переглянути законодавчу базу, тендерну документацію та тендерну пропозицію ПВКП «Авангард-Н» та скасувати рішення про відхилення пропозиції ПВКП «Авангард-Н».»

Ймовірно, далі буде.

Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...