ПРОБЛЕМА ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ

сесія
Поділитися новиною

сесія16 липня відбулася шістдесят третя сесія Гадяцької міської ради сьомого скликання. Були присутні 17 депутатів із 26 обраних. Розглянули 43 питання, із них 28 земельних.

На початку сесії міський голова привітав присутніх з 30-тою річницею прийняття Декларації про державний суверенітет України. Сесія проходила в умовах карантину з дотриманням дистанції, але в захисних масках були не всі.

У міжсесійний період було прийнято 57 рішень, а саме: про продовження дії карантину на території Гадяцької ОТГ; про підтримку обдарованих учнів закладів загально-середньої освіти; було прийнято 24 рішення про допомогу громадянам, які опинились у складних життєвих обставинах (виділено  27 тис. грн); про проведення конкурсу здобутків «Гордість міста»; надали дозвіл на збір матеріалів попереднього погодження для будівництва розважально-відпочинкового комплексу «Тераса-парк» по вулиці Гагаріна та інше.

Зміни до бюджету

521 тис. 319 грн – збільшена видаткова частина з рахунок залишку коштів.

7 тис. 203 грн – підтримка громадської організації «Діти-Інваліди»

356 тис. 400 грн – експлуатація та тех. обслуговування житлового фонду: 84 тис. 500 грн – капремонт дахів; 49 тис 900 грн – капремонт даху ОСББ «Псел»; 137 тис. грн –  техобслуговування газових мереж будинків; 85 тис. грн – поточний ремонт внутрішньо будинкових доріг.

110 тис. грн – підтримка «Гадячтеплоенерго», капремонт даху котельні по вул. Тельмана.

293 тис. 800 грн – благоустрій, а саме: 177 тис. 300 грн – вуличне освітлення; 20 тис 100 грн – поточний ремонт тротуарів; 49 тис. 900 грн – поточний ремонт мосту через р. Грунь; 46 тис. 500 грн – поточний ремонт в’їзного знаку «Гадяч».

49 тис. 900 грн – виготовлення проектно-кошторисної документації по реконструкції зливової каналізації по вул. Гетьманська.

100 тис. грн – виготовлення проектно-кошторисної документації по капремонту стадіону «Колос»

379 тис 900 грн – виділено на поточний ремонт доріг.

26 тис. 820 грн – поточний ремонт покрівель ЗДО «Сонечко», «Первоцвіт».

16 тис. грн. – витрати на школи, в тому числі: 6 тис. грн – поточний ремонт покрівлі ЗОШ № 2;

28 тис. 600 грн – перерозподіл видатків по оплаті праці відділу культури та музею, та придбання термометрів.

40 тис. 878 грн – субвенція на придбання у Гадяцький районний сектор ДСНС металевого баку для води.

50 тис. грн – субвенція СБУ для закупівлі автотранспортних засобів.

150 тис. грн – повернута субвенція (МРЕО для придбання принтера).

184 тис. 218 грн – субвенція ЦРЛ на оплату водопостачання (55 218 грн), придбання інсуліну (100 тис. грн), придбання насосу в котельню (29 000 грн).

Із цікавих моментів

Начальник Гадяцького районного сектору ДСНС Василь Губський закликав депутатів звернути увагу на стан вулиць в цілому та посприяти в ліквідуванні зелених насаджень, оскільки вони заважають проїзду спецтранспорту. До прикладу, на вулицях Духова та Олени Пчілки, під час виконання службових обов’язків, працівникам ДСНС було досить складно проїхати до місця події (пожежі).

Насправді, ця проблема є досить актуальною і не перший рік вона обговорюється на сесіях,  оскільки жителі міста нерідко висаджують зелені насадження поза межами своїх земельних ділянок, тим самим порушуючи правила благоустрою населеного пункту. За дотриманням цих правил повинен слідкувати інспектор по благоустрою. Тож проблема залишається, а порушників не попереджають та не карають. Також В. Губський наголосив, що потрібно відремонтувати освітлення вулиць, бо на даний час воно відсутнє. А також нагадав про пожежну небезпеку під час відпочинку на відкритих територіях, оскільки наразі загроза загорання сухої трави достатньо висока.

Анжела Замотаєва.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...