День українських миротворців

день миротворця
Поділитися новиною

день миротворцяВідзначається 15 липня.

ВР України, 21 травня 2013 року, прийняла Постанову «Про встановлення Дня українських миротворців». Саме цього дня у 1992 році з місії у Боснії розпочалася участь українських військових в операціях з підтримання миру і безпеки, які під егідою ООН, ОБСЄ, НАТО і ЄС проводяться в «гарячих точках» по всій планеті.

За ці роки понад 45 тисяч українських військовослужбовців взяли участь у міжнародних миротворчих операціях: Косово, Боснії і Герцеговині, Анголі, Македонії, Гватемалі, Таджикистані, Афганістані, Хорватії, Кувейті, Сьєрра-Леоне, Придністров’ї, Іраку, Лівані, Ефіопії, Грузії, Судані, Кот-д’Івуарі, Демократичній Республіці Конго та інших.

Метою свята є вшанування мужності і звитяги, зразкового виконання службових обов’язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій та забезпечення збереження пам’яті славетних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов’язків у складі миротворчого контингенту та миротворчого персоналу.

Попри продовження бойових дій на Сході нашої держави, Україна й надалі дотримується міжнародних зобов’язань щодо участі в миротворчих операціях ООН.

Наразі військові Збройних Сил України беруть участь в 8 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у 6 країнах світу та районі Аб’єй (місто в Судані).

Мирні мешканці на різних континентах світу знають та пам’ятають про хоробрість, честь та гуманізм українських воїнів-миру.

Тож висловлюємо подяку українським миротворцям за достойний внесок у забезпечення миру в усьому світі, а також за участь в бойових діях у зоні проведення Операції Об’єднаних сил. Бажаємо міцного здоров’я, легкої служби та успішного повернення додому живими та неушкодженими.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...