Купатись можна – у Пслі та Груні на Гадяччині відхилень не виявлено

psel
Поділитися новиною

pselГадяцький МВПЛД ДУ « Полтавський ОЛЦ МОЗ України» інформуєпро дослідження 2 проби води з відкритих водойм, відхилень від діючих гігієнічних вимог до складу та властивостей води водних об’єктів в пунктах культурно-побутового використання не виявлено.

                                                                             Індекс ЛКП                                           Індекс ЛКП

                                                                            фактично                                               в нормі до 5000

                                                                                                                                              

р. Псел (пляж) м. Гадяч                                      3400                                            5000

р. Грунь м. Гадяч                                                  3600                                             5000

Патогенних мікроорганізмів у воді відкритих водойм не виявлено.

У період підготовки, до відновлення роботи, закладів дошкільної освіти в селах Мартинівка, Бобрик, Веприк та Соснівка з водорозподільчої мережі відібрано та лабораторно досліджено 5 проб питної води на відповідність вимог якості та безпечності згідно ДСаНПіН 2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Із 5 досліджених проб питної води по мікробіологічних показниках відхилення виявлено в 1 пробі (ДНЗ с. Мартинівка), по санітарно-хімічних показниках відхилення від гігієнічного нормативу виявлено в 2 пробах за вмістом заліза (ДНЗ с. Веприк, ДНЗ с. Бобрик).

У ТОВ «Маяк» с. Соснівка лабораторно досліджено воду питну з 3 артсвердловин, відхилення від гігієнічного нормативу не виявлено.

Про результати лабораторних досліджень якості питної води з водорозподільчої мережі в закладах дошкільної освіти проінформовано сектор освіти Гадяцької РДА, сільські голови та Гадяцьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

С. Бабак, в. о. завідувача Гадяцького МВПЛД ДУ « Полтавський ОЛЦ МОЗ України ».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...